Borgmästarens invånarkväll för invånarna i Rönnbacka, Rönninge och Viksbacka

Borgmästarens invånarkväll för invånarna i Rönnbacka, Rönninge och Viksbacka ägde rum torsdagen den 1 december i Rönnbacka i samskolan Helsingin Uusi yhteiskoulu. Du kan också titta på inspelningen av evenemanget på Helsingforskanalen.
Flygfoto av de områdena Rönnbacka och Rönninge.
Flygfoto av Rönnbacka och Rönninge. Bild: Mikael Niku

Borgmästare Juhana Vartiainens invånarkväll samlade alla invånare från stadsdelarna Rönnbacka, Rönninge och Viksbacka, företrädare för Helsingfors stad samt stadens samarbetspartner till en gemensam diskussion. Under kvällen kunde invånarna från Rönnbacka, Rönninge och Viksbacka ställa frågor om aktuella ärenden direkt till Helsingfors borgmästare Juhana Vartiainen och till sektorcheferna. Dessutom lyfte man fram sådana teman som invånarna önskar under invånarkvällen. Temana samlades in i förväg.

– Borgmästarens invånarkväll är ett bra tillfälle för en gemensam diskussion, och därför uppmuntrar jag alla som är intresserade att delta i kvällen. Du kan följa invånarkvällen och ställa frågor både på plats i Helsingin Uusi yhteiskoulu och på nätet via Helsingforskanalen, beroende på vad som passar dig bäst, säger Titta Reunanen, teamledare i växelverkan.

En enkät var öppen i tjänsten Säg din åsikt, där invånarna kunde berätta vilka ämnen och frågor de önskade att diskuteras under kvällen. Enkäten var öppen för alla. Under kvällen kunde man också skicka frågor till invånarkvällens chatt via länken på Helsingforskanalens webbplats. Man kunde ställa frågor även om man deltog på distans.

Invånarkvällen anordnades i samarbete med föreningen Pihlajamäki-seura(Länk leder till extern tjänst) och invånarföreningen Pihlajisto-Viikinmäki PNV ry(Länk leder till extern tjänst). På pop-up-torget som öppnades kl. 17.30 presenterade sig lokala aktörer och Helsingfors stads aktörer för invånarna. 

Du kan titta på inspelningen av evenemanget på Helsingforskanalen. 

Se förhandsvideon(Länk leder till extern tjänst) och ungas tankar om sitt eget bostadsområde(Länk leder till extern tjänst) på Helsingforskanalen. 

Nyheten publicerades 2.11 och uppdaterades 29.11.