Hyppää pääsisältöön

Pormestarin asukasilta Pihlajamäen, Pihlajiston ja Viikinmäen alueiden asukkaille

Pormestarin asukasilta Pihlajamäen, Pihlajiston ja Viikinmäen alueiden asukkaille järjestettiin torstaina 1. joulukuuta Pihlajamäessä Helsingin Uudella yhteiskoululla. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Helsinki-kanavalla.
Pihlajamäki ja Pihlajisto ilmakuvassa. Kuva: Mikael Niku
Pihlajamäki ja Pihlajisto ilmakuvassa. Kuva: Mikael Niku

Pormestari Juhana Vartiaisen isännöimä asukasilta kokosi Pihlajamäen, Pihlajiston ja Viikinmäen alueiden asukkaat, Helsingin kaupungin edustajat ja yhteistyökumppanit yhteisen keskustelun äärelle. Illan aikana kutsuttujen alueiden asukkaat voivat kysyä ajankohtaisista asioista suoraan Helsingin pormestari Juhana Vartiaiselta ja kaupungin toimialojen johtajilta. Lisäksi tilaisuudessa nostettiin esiin asukkaiden toivomia aiheita, joita kerätään ennakkoon.

– Pormestarin asukasilta on hyvä tilaisuus yhteiseen keskusteluun, ja kannustan kaikkia kiinnostuneita osallistumaan iltaan. Tilaisuutta voi seurata ja kysymyksiä esittää niin paikan päällä Helsingin Uudessa yhteiskoulussa kuin verkossa Helsinki-kanavan kautta, sen mukaan miten itselle parhaiten sopii, kertoi vuorovaikutuspäällikkö Titta Reunanen.

Kerro kantasi -palvelussa oli auki kysely, jossa asukkaat saattoivat kertoa mitä aiheita ja kysymyksiä toivovat illan aikana käsiteltävän. Kysely oli avoin kaikille. Kysymyksiä voi lähettää myös tilaisuuden aikana viestiseinän kautta Helsinki-kanavan verkkosivuilta löytyvän linkin välityksellä. Kysymyksiä voi esittää, vaikka osallistuu etäyhteydellä.

Asukasilta järjestettiin yhteistyössä Pihlajamäki-seuran ja Pihlajisto-Viikinmäki asukasyhdistys PNV ry:n kanssa. Kello 17.30 avautuneella pop up -torilla asukkaille esittäytyi paikallisia ja Helsingin kaupungin toimijoita.

Tilaisuus oli katsottavissa suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla. Tilaisuudesta julkaistiin myöhemmin tallenne.

Katso tapahtuman ennakkovideo  sekä nuorten ajatuksia omasta asuinalueestaan Helsinki-kanavalla.

Uutinen on julkaistu 2.11. ja sitä on päivitetty 29.11.