41 962 Helsingforsbor röstade i VårStad-omröstningen

41 962 Helsingforsbor röstade på sin favorit bland nästan 700 VårStad-förslag. Valdeltagandet var 7,1. Omröstningen i VårStads tredje omgång avslutades måndagen den 18 mars. Staden genomför de förslag som fått flest röster.
I VårStad-omröstningen har många av de förslag med vilka man kan öka trivseln i staden varit framgångsrika.  Bild: Beatrice Bucht
I VårStad-omröstningen har många av de förslag med vilka man kan öka trivseln i staden varit framgångsrika. Bild: Beatrice Bucht

Man kan ta del av de förslag som fått flest röster på webbplatsen för VårStad.(Länk leder till extern tjänst)

– I Helsingfors röstade 7,1 procent av stadsborna. Detta resultat säger oss att VårStad är ett viktigt och konkret sätt för invånarna att påverka vår stad. Jag blev särskilt glad över att valdeltagandet ökade bland unga. Även i internationell jämförelse är röstningsprocenten i Helsingfors bra, säger delaktighetschef Johanna Sinkkonen som ansvarar för utvecklandet av delaktighetsarbetet på stadsnivå.

Röstresultatet är officiellt efter att borgmästaren fastställt det

Borgmästaren fastställer röstningsresultatet i mars.
Arbetet med att vidareutveckla de förslag som ska förverkligas inleds på VårStads webbplats 8-21 april och på evenemang stadsbornas och experternas samutvecklingsevenemang(Länk leder till extern tjänst)i april-maj.

 VårStad är Helsingfors stads sätt att genomföra deltagande budgetering tillsammans stadsborna. Helsingfors stad använder 8,8 miljoner euro för att förverkliga stadsbornas förslag under den tredje pågående VårStad-omgången. Hittills har sammanlagt 119 förslag från VårStad förverkligats eller håller som bäst på att förverkligas.