Veturitie ja Ratapihakortteleiden kadut

Veturitietä levennetään Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Kadulle tulee lisää ajokaistoja sekä jalankulku- ja pyörätiekaistat molemmille reunoille. Junaradan ylittävä Veturitien silta uusitaan. Myös Ratapihakortteleihin rakennetaan uusia tontti- ja kokoojakatuja.
Rakentuva Veturitien uusi silta kesäkuussa 2022.

Veturitietä levennetään Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Ajokaistat lisääntyvät, ja kadun molemmille reunoille tulee koko pituudeltaan erotellut jalkakäytävät ja pyörätiet, joista on yhteydet Pasilan muihin katuihin.

Uusittu Veturitie tulee kulkemaan junaradan vierellä Pasilankadulta Veturitien sillalle, joka myös uusitaan. Uusi silta on noin kolme kertaa entistä leveämpi. Purku- ja rakentamistyöt tehdään vaiheittain, jolloin liikenne sillalla säilyy koko työmaan ajan. Siltatöistä huomattava osa tehdään yöllä junaliikenteen vuoksi.

Ratapihakortteleiden katuja aletaan rakentaa vaiheittain asuntorakentamisen kanssa. Suurelta osin kyse on uusista tontti- ja kokoojakaduista. Esimerkiksi jalankulku- ja pyöräkaistat sekä katujen viimeistely tehdään vasta talojen valmistuessa.

Veturitien ja Ratapihakortteleiden urakka-alue kartalla.

Lisätiedot

Nimi
Juuso Luoto

Titteli
Tiimipäällikkö