Jätkäsaaren uinti- ja liikuntakeskus

Helsingin kaupunki suunnittelee Jätkäsaareen uutta suurta uinti- ja liikuntakeskusta. Liikuntakeskus tulee purettavan Bunkkerin paikalle.
Kartta

Uinti-, palloilu- ja kamppailulajit, voimistelu, tanssiliikunta, ja kuntosaliharjoittelu saavat lisää tiloja. Uudet tilat palvelevat liikuntaseurojen ja yhdistysten lisäksi myös alueen kahta koulua ja omatoimisia liikunnan harrastajia. 

Jätkäsaaren uimahalliin on suunnitteilla muun muassa kahdeksanratainen 50 metrin uima-allas, opetus/terapia-allas, lasten allas ja kylmäallas. 

Liikuntahallin puolelle on suunnitteilla kuntosali ja ryhmäliikuntatiloja, tiloja kolmelle koripallokentälle, lentopallokentille, salibandylle ja futsalille.   

Hankkeen eteneminen

Jätkäsaaren uinti- ja liikuntakeskuksen hankesuunnittelu alkoi kesällä 2024. Hankesuunnitelmalle haetaan hyväksyntää Helsingin kaupunginvaltuustolta arviolta keväällä 2025. Tämän jälkeen kohteen ja sen toteuttamisen suunnitelmia tarkennetaan ja haetaan rakennuslupa. 

Rakennuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa hankesuunnitteluvaiheessa PES-Arkkitehdit Oy. Liikunta- ja uintikeskuksen päätoteuttaja valitaan myöhemmin.

Rakentaminen voi alkaa alustavan arvion mukaan aikaisintaan vuonna 2026. Keskuksen rakentamiseen kuluu noin 2,5 vuotta. Aikataulu tarkentuu hankkeen edetessä. Kaupunki tiedottaa lisää hankkeesta syksyllä 2024.

Bunkkeri puretaan  
 

Liikuntakeskuksen tontilla sijaitsevan Bunkkerin sisätilojen purkaminen aloitettiin keväällä 2024, ja rakennuksen raskaat purkutyöt kesällä 2024. Rakennuksesta puretaan tässä vaiheessa kaksi kolmasosaa. Jäljelle jäävät osat on tarkoitus purkaa, kun suunnitelma uudesta uinti- ja liikuntakeskuksesta on valmis. 

Liikuntatilojen viereen suunnitellaan asuinrakentamista, mikä edellyttää asemakaavan muutosta.