Stadsstyrelsen beslutade om allmänna understöd för nästa år

Stadsstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde den 5 december om att bevilja allmänna understöd för nästa år. Helsingfors beviljar allmänna understöd till cirka 20 föreningar för sammanlagt 875 200 euro.
Henkilöitä talvisessa Lammassaaressa.
Bild: Jussi Hellsten / Helsinki Partners

Helsingfors stads allmänna understöd är avsedda för registrerade samfund för allmännyttig verksamhet. Man kan ansöka om stadsstyrelsens allmänna understöd för verksamhet som inte hör till något av nämndernas verksamhetsområden.

 I det elektroniska systemet kom det in sammanlagt 20 understödsansökningar som anvisats för 2023. 

Stadsstyrelsen beviljade finansiering för projektet Snygg sommar

Stadsstyrelsen beslutade att bevilja finansiering för projektet Snygg sommar för att anställa unga sommararbetare. Till projektet används sammanlagt 920 000 euro.

Projektet Snygg Sommar är avsett för ungdomar i 16-20 års ålder. Också 15-åringar som gått ut grundskolan kan delta i projektet. Med anslaget kan man anställa cirka 270 ungdomar för perioder från tre veckor till två månader.


Detaljplanen för Stenudden går vidare till fullmäktige

Stadsstyrelsen beslutade föreslå stadsfullmäktige att den godkänner en detaljplan och en detaljplaneändring för Stenudden. Detaljplaneändringen möjliggör att Stenudden bibehålls som både ett viktigt naturobjekt och ett mångsidigt rekreationsområde där sommarstugeverksamhet och båtliv fortsätter som förut och förutsättningarna för rekreationsbruk förbättras. 

Detaljplanen har utarbetats eftersom området för Stenudden har saknat detaljplan. Ärendet går vidare för beslut i stadsfullmäktige.


Dessutom beslutade stadsstyrelsen om de allmänna förhandsröstningsställena i Helsingfors och röstningsställena på den egentliga valdagen vid riksdagsvalet 2023. Stadens mål har varit att placera förhandsröstningsställena på platser där väljarna i Helsingfors rör sig också i övrigt.

Förhandsröstningsställen finns bland annat i bibliotek, ungdomsgårdar och köpcentrum. Flera av röstningsställena på den egentliga valdagen placeras i samma lokaler som vid tidigare val så att väljarna lätt kan hitta dem.