Kom med och gör Helsingfors matår oförglömligt och sätt in din ansökan nu!

I år är evenemang och upplevelser som kretsar kring mat och måltider spetsteman inom Helsingfors kommunikation, marknadsföring och turism. Nu söker vi evenemang för hela matåret men alldeles särskilt för försommarens matveckor 24.5-16.6.2024. För aktörer inom restaurang-, turism- och evenemangsbranschen innebär matveckorna fantastiska möjligheter att presentera Helsingfors mångsidiga matkultur för både stadsbor och besökare.
Staden, lokala företag och Helsingforsbor skapar tillsammans Helsingfors matår.  Bild: Jussi Hellsten, Helsinki Partners
Staden, lokala företag och Helsingforsbor skapar tillsammans Helsingfors matår. Bild: Jussi Hellsten, Helsinki Partners

Staden, lokala företag och Helsingforsbor skapar tillsammans Helsingfors matår. Därför söker vi smakliga och attraktiva evenemang som ska bli matårets innehåll. Det kan handla om att ordna smakprov, program kring temat mat, temaveckor för specialdieter eller middagar med program. Evenemangen ska skilja sig från den vanliga restaurangverksamheten och vem som helst ska kunna boka en plats eller delta. Evenemangen kan vara antingen avgiftsbelagda eller avgiftsfria.

Vi önskar evenemang med berättelser om vår lokala matkultur, mat som görs på lokala råvaror och naturligtvis att evenemangen genomförs ansvarsfullt. När du väljer råvaror kan du låta dig inspireras till exempel av rabarbern som hör till Helsingforsdagens traditioner, lingonet som påminner oss om allemansrätten eller den mångsidig gäddan som fångas i både havs- och insjövatten.

Läs mer och anmäl ditt evenemang senast 28.2.2024!