Tule tekemään Helsingin ikimuistoista ruokavuotta, tapahtumahaku on nyt auki

Ruoka ja ruokailuun liittyvät tapahtumat ja elämykset ovat Helsingin matkailun, markkinoinnin ja viestinnän teemallisia kärkiä tänä vuonna. Nyt haemme tapahtumia koko ruokavuodelle ja erityisesti alkukesän ruokaviikoille 24.5.–16.6.2024. Ruokaviikot on ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alan toimijoille erinomainen mahdollisuus esitellä Helsingin monipuolista ruokakulttuuria kaupunkilaisille ja vierailijoille.
Helsingin ruokavuosi rakennetaan erilaisista tapahtumista ja elämyksistä yhdessä ruoka-alan toimijoiden ja helsinkiläisten kanssa. Kuva: Jussi Hellsten, Helsinki Partners
Helsingin ruokavuosi rakennetaan erilaisista tapahtumista ja elämyksistä yhdessä ruoka-alan toimijoiden ja helsinkiläisten kanssa. Kuva: Jussi Hellsten, Helsinki Partners

Helsingin ruokavuosi luodaan yhdessä kaupungin, paikallisten yritysten ja helsinkiläisten kanssa. Haemme ruokavuoden sisällöiksi erilaisia maistuvia ja vetovoimaisia tapahtumia. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi maistiaisia, ruokateemaisia ohjelmapalveluja, erikoisruokien teemaviikkoja tai ohjelmallisia illallisia. Tapahtumien tulee olla tavallisesta ravintolatoiminnasta erottuvia tilaisuuksia, joihin kuka tahansa voi varata paikan tai osallistua. Tapahtumat voivat olla sekä maksullisia että maksuttomia.

Tapahtumilta toivotaan paikallisen ruokakulttuurin tarinaa, läheltä saatavien raaka-aineiden hyödyntämistä ja tietysti tapahtumien vastuullista toteuttamista. Voit hyödyntää raaka-aineiden inspiraationa esimerkiksi Helsinki-päivän perinteisiin kuuluvaa raparperia, kansalaisten jokaisen oikeuksia edustavaa puolukkaa ja monipuolista meri- ja järvivesien saaliskalaa haukea.

Lue lisää ja ilmoita tapahtumasi mukaan 28.2.2024 mennessä!