Helsingfors tjänster är tillgängliga på servicekartan

Servicekartan är stadsbornas egen karta som gör att tjänsterna alltid är nära. Servicekartan har också förnyats, vilket underlättar användningen. Kartan är tillgänglig på finska, svenska och engelska.
Lapsia leikkipuiston keinussa.
Bild: Marja Väänänen

På Servicekartan(Länk leder till extern tjänst) finns verksamhetsställena och deras tjänster av såväl huvudstadsregionen som Vanda och Kervo och Västra Nylands välfärdsområde. På kartan finns också kollektivtrafikens hållplatser och många privata tjänster. På kartan kan du till exempel söka vilka skolor, daghem, lekparker, hälsostationer, parkeringsplatser, återvinningspunkter, restauranger, loppmarknader och mycket annat finns närmast ditt hem!

Servicekartan anger också om verksamhetsställena är tillgängliga. Servicekartans syfte är att vägleda alla stadsbor att hitta aktuell information om stadens tjänster och deras tillgänglighet. Servicekartan har planerats i enlighet med principen tillgänglighet först, då användarupplevelsen är så smidig som möjligt för olika användargrupper. 

Servicekartan är också ett utmärkt sätt att få synlighet för ens eget företag. Privata företag kan anmäla sin tjänst till Servicekartan med anmälningsblanketten på webbplatsen Stadsplattform(Länk leder till extern tjänst). Med hjälp av anmälningsblanketten kan du också tipsa om en bra tjänst och få den till kartan.

Servicekartans team tipsar: nu när sommaren närmar sig lönar det sig att söka de närmaste lekparkerna och mattbryggorna på Servicekartan.