Frågestund i stadsfullmäktige på onsdag

I dag har stadsfullmäktige frågestund. På föredragningslistan står också uppföljningsrapporten 2023 om BM-programmet 2020 och en detaljplaneändring för Rönnbacka i Malm. Du kan följa sammanträdet på Helsingforskanalen från och med kl. 18 onsdagen den 10 maj. Frågestunden tolkas till finskt teckenspråk.
Frågestunden tolkas till finskt teckenspråk.
I år tolkas stadsfullmäktiges frågestunder till finskt teckenspråk. Bild: Pertti Nisonen

Under frågestunden behandlas tre frågor. Minna Lindgrens (Gröna) fråga handlar om bevakningen av Helsingfors intressen i social- och hälsovårdsfinansieringen och Helsingfors möjligheter till tilläggsfinansiering för att främja hälsa och välfärd. Frågan besvaras av Daniel Sazonov (Saml), biträdande borgmästare för social-, hälsovårds- och räddningssektorn.

Silja Borgarsdóttir Sandelins (SFP) fråga gäller Helsingfors mål i regeringsförhandlingarna. Frågan besvaras av borgmästare Juhana Vartiainen (Saml).

Eveliina Heinäluoma (SDP) ställer en fråga om nedläggningen av Sörnäs fängelse. Borgmästare Juhana Vartiainen (Saml) svarar även på denna fråga.

På föredragningslistan står också uppföljningsrapporten 2023 om BM-programmet 2020 och en detaljplaneändring för Rönnbacka i Malm.

Du kan följa sammanträdet på Helsingforskanalen från och med kl. 18 onsdagen den 10 maj. Frågestunden tolkas till finskt teckenspråk.

Du kan också se sändningen senare som inspelning på Helsingforskanalen. Du kan följa besluten i ett fält under sändningsvyn på Helsingforskanalen. Dessutom kan du läsa om besluten efteråt i stadsfullmäktiges beslutsmeddelande.