Förberedande arbeten inför totalrenoveringen av Mannerheimvägen inleds vid Tölö sporthall

Arbetena inleds på Paavo Nurmis väg intill Tallbackafältet i september. Senare på hösten kommer förberedande arbeten även att göras på Toivogatan.
Valokuva Paavo Nurmen tieltä.

På sidogatorna till Mannerheimvägen kommer man under hösten 2023 att börja förbereda totalrenoveringens andra etapp. De förberedande arbetena inleds med ombyggnad av vatten- och avloppsledningarna. Samtidigt görs ytor och kabeldragning.

Vatten- och avloppsanläggningarna samt övriga kommunaltekniska anläggningar på sidogatorna mellan Runebergsgatan och Grejusgatan förnyas före den andra etappen i totalrenoveringen av Mannerheimvägen som inleds hösten 2024.

Tillträdet till fastigheterna bevaras, buller förväntas

De förberedande arbetena på sidogatorna påverkar inte trafiken på Mannerheimvägen eller spårvagnarna. På sidogatorna kommer avvikande trafikarrangemang att gälla under arbetena. Mer information om dessa kommer närmare arbetenas tidpunkt. 

Tillträdet till samtliga fastigheter bevaras under arbetena, men parkeringsplatser längs gatan kommer att dras in. På sidogatorna görs arbeten som medför buller, eventuellt exempelvis bergsprängning.

Den andra etappen i totalrenoveringen av Mannerheimvägen inleds hösten 2024

Förberedande byggarbeten på de kommunaltekniska anläggningarna på sidogatorna gör det möjligt att bygga om Mannerheimvägen utan avbrott och effektivt under den andra etappen som inleds hösten 2024.

Totalrenoveringen av Mannerheimvägen kommer att slutföras i sin helhet till slutet av 2025.

Preliminär tidsplan för arbeten på sidogatorna:

  • Paavo Nurmis väg september–slutet av 2023
  • Toivogatan hösten–slutet av 2023
  • Salligatan, Savilagatan, Rosagatan – början av 2024 och våren 2024
  • Övriga sidogator och korsningsområden (bl.a. Eino Leinos gata, Hummelgatan, Sibeliusgatan) – samtidigt med arbetena på Mannerheimvägen mellan Runebergsgatan och Grejusgatan (med start hösten 2024)
Karta över byggarbetsplatserna i norra delen av området
Karta över byggarbetsplatserna i norra delen av området