Evenemangsdagen Det marina Helsingfors ordnas igen i juni

Det marina läget är en del av Helsingfors-identiteten. I Helsingfors är havet aldrig långt borta. Det populära evenemanget Det marina Helsingfors ordnas igen i juni, denna gång i samband med Helsingforsdagen.
Merellinen Helsinki -päivä tarjoaa uusia näkökulmia Helsinkiin. Bild: Helsingin kaupunki
Merellinen Helsinki -päivä tarjoaa uusia näkökulmia Helsinkiin. Bild: Helsingin kaupunki

Onsdag 12.6 bjuder marina företagare och andra aktörer på ett tillfälle att bekanta sig med marina platser och tjänster. Under evenemangsdagen kan man bland annat till ett förmånligt pris kryssa i Helsingfors skärgård, delta i hela familjens naturdag på Stora Räntan eller pröva på exempelvis paddling eller körning med en gemensam båt. 

– Det marina läget är starkt närvarande överallt i Helsingfors och på Helsingforsdagen. Sommaren är den bästa tiden i sjöstaden Helsingfors. Sjötrafiksperioden har redan börjat och Den marina Helsingforsdagen sätter officiellt igång sommarperioden. Sommarens absoluta storevenemang i år är ungdomsevenemanget Tall Ships Races i Helsingfors i juli. Helsingfors är värdhamn för evenemanget 4–7.7, säger Minttu Perttula, specialplanerare vid Helsingfors idrottstjänster.