En vecka kvar för att komma med idéer – lämna in ditt förslag till staden för senast den 15 oktober!

Vad skulle du vilja ha i Helsingfors? Fler tjänster, mera fritidsmöjligheter, en bättre upplevelse av trygghet eller kanske samhörighet? Du kan också föreslå något helt nytt.
Influencerduon MolyBros uppmuntrade ungdomarna till att ge VårStad-idéer.
Influencerduon MolyBros uppmuntrade ungdomarna till att ge VårStad-idéer.

Vad skulle du vilja ha i Helsingfors? Fler tjänster, mera fritidsmöjligheter, en bättre upplevelse av trygghet eller kanske samhörighet? Du kan också föreslå något helt nytt. Kanske finns det en plats i ditt närområde vars renovering skulle fräscha upp hela området?

Nu är det dags för medborgarna att säga vad de önskar för Helsingfors. Förslag kommer att samlas in för VårStad fram till den 15 oktober 2023 - så kom ihåg att skicka in ditt förslag så snart som möjligt! Förslaget lämnas på OmaStadis webbplats(Länk leder till extern tjänst). Om du vill veta hur andra stadsbor skulle utveckla Helsingfors kan du hitta andra förslag på VårStads webbplats. 

 

De unga fick bolla VårStad-förslag tillsammans med MolyBros

 

Onsdagen den 4 oktober deltog 9:e klasserna i Vesala grundskola i VårStad-verkstad på sin skola. Influencerduon MolyBros uppmuntrade ungdomarna till att ge VårStad-idéer. Under hela verkstaden var det en entusiastisk stämning i klassen och ungdomarna i sina egna smågrupper kom med de mest kreativa förslagen.

Självklart bidrog Molybros mycket till den entusiastiska stämningen, men också att ungdomarna hade tid att prata, lyssna på varandra och fundera på vad som skulle vara viktigt för dem i närområdet. I verkstaden hade eleverna förhoppningar om till exempel hobby- och eftermiddagsaktiviteter, skolors och läroanstalters faciliteter, hållbarhet och ordning och trygghet i det egna området.

​​​​​​​Gör ditt eget förslag(Länk leder till extern tjänst)