En egen Tauno Palo på väggen? Stillbilderna från Villa Hagasunds utställningen säljs till allmänheten

De fantastiska stillbilderna från utställningen Brottens och kärlekens gator som avslutas 12.2.2023 säljs till allmänheten. Avkastningen doneras till välgörenhet till föreningen Hurstinapu.
Utställningen Brottens och kärlekens gator.
Försäljningen av bilderna börjar lördagen 21.1.2023. Bild: Maija Astikainen/Helsingin kaupunginmuseo

I Villa Hagasund avslutas söndagen 12.2.2023 utställningen Brottens och kärlekens gator, som tillägnats filmhistorien norr om Långa bron. På utställningen ses utöver många filmsnuttar många högklassiga stillbilder från filmer och TV-dramer från 100 års tid, från åren 1920–2021.

Helsingfors stadsmuseum vill ta ner utställningen på ett så hållbart sätt som möjligt. Med tillstånd av upphovsrättsinnehavarna doneras bildutskrifterna till Helsingin kaupunginmuseon ystävät ry i vars namn de säljs till publiken under de sista veckorna av utställningen. Försäljningsintäkterna donerar vänföreningen till Hurstinapu, en traditionell välgörenhetsorganisation, som verkar i hjärtat av utställningens landskap i Berghäll och hjälper tusentals nödlidande.
 

Det är fint att utställningsbilderna kan fortsätta leva med tillstånd av rättsinnehavarna även efter utställningen. Samtidigt erbjuds en möjlighet att hjälpa de helsingforsare som nu av många olika orsaker är i en svår livssituation.

kurator Minna Santakari

Bildutskrifterna säljs på galleriernas vis. Bilderna som säljs jämte priserna finns i en försäljningskatalog som man kan ha med sig när man går runt på utställningen. Den önskade bilden betalas vid museets kassa, varvid det sålda verket märks med ett klistermärke. Köpet kan hämtas när utställningen är över. Försäljningen av bilderna börjar lördagen 21.1.2023.

Brottens och kärlekens gator 
Villa Hagasund, Mannerheimvägen 13 B 
till 12.2.2023 tis. kl. 11–19, ons–sön. kl. 11–17 
14/10 euro, med Museikortet och under 18-åringar fritt inträde.

www.villahagasund.fi(Länk leder till extern tjänst)