Bekämpning av klimatförändringarna som tema på det öppna diskussionsforumet Sustainable Cities

Det tredje Sustainable Cities Discussion Forum ordnas fredagen den 26 maj klockan 9–10.30. Temat för evenemanget som fokuserar på hållbara städer och FN:s handlingsprogram Agenda 2030 är mål SDG13, bekämpning av klimatförändringarna. Evenemanget hålls på engelska.
Sustainable Cities Discussion Forum 26.5.2023
Talarna på evenemanget är (från vänster) Iina Oilinki, Juhana Vartiainen, Mia Malin, Tuuli Kaskinen, Kunal Sen, Edwin Moses Sitati och Aditya Bahadur. Bild: Helsingin kaupunki / Helsingfors stad / City of Helsinki

Hundratals länder och städer runt om i världen har åtagit sig att uppnå målen för hållbar utveckling i FN:s Agenda 2030. Det är ju långt till 2030, men längs vägen är det bra att granska om det har skett framsteg. Kom till Sustainable Cities-diskussionsforumet så har du bättre koll!

Aktörerna bakom evenemangsserien är Helsingfors stad och UNU-WIDER, som genomför det aktuella evenemanget i samarbete med Aalto-universitetets och Helsingfors universitets institut för hållbarhetsvetenskaps (HELSUS) evenemang Sustainability Science Days.

Talarna är den ledande klimathållbarhetsforskaren Aditya Bahadur och flera andra experter på den lokala, nationella och internationella nivån.

Värdarna för och öppningstalarna på evenemanget är direktören för UNU-WIDER Kunal Sen och Helsingfors borgmästare Juhana Vartiainen.

Evenemanget är öppet för alla och kan följas på Helsingforskanalen.