Åggelby inleder utomhusskridskosäsongen återigen

Årets konstissäsong inleddes för allmänheten måndagen den 21 november klockan 8.00 i Åggelby i Helsingfors.
Åggelby idrottsparks konstisbana. Bild: Akifoto oy / Helsingin Kaupunki
Åggelby idrottsparks konstisbana. Bild: Akifoto oy / Helsingin Kaupunki

På grund av det milda vädret var förhållandena i början av november inte optimala med tanke på frysningen av konstisbanorna, och dessutom påverkar Helsingfors stads energisparåtgärder också tidtabellerna för frysningen. 

Frysningen av Braheplanens konstisbana inleddes vecka 46. I somras förseddes Braheplanen med en ny BioFlex-konstgräsbeläggning med flexibelt underlag och planen har inte fryst tidigare. Därför kräver planen något stabilare väderleksförhållanden för frysning. Målet är att man ska kunna åka skridskor på Braheplanen under vecka 49.

Frysningen av andra konstisbanor i Helsingfors, dvs. Bocksbacka, Busholmen, Degerö, Drumsö, Kottby och Lassas, inleds stegvis från och med vecka 47. Konstisbanan i Gårdsbacka genomgår i sin tur en renovering, varefter frysningen förväntas börja på mellandagarna om vädret tillåter det.

Förutom konstisbanorna i Åggelby och på Braheplanen börjar frysningen av konstisbanorna i Helsingfors när medeltemperaturen under dygnet är under två grader. Tidigare inleddes frysningen när medeltemperaturen sjönk under fem grader.

Information om öppnandet av konstisbanorna ges ännu separat bland annat på Helsingfors stads webbplats och på Helsingfors stads idrottstjänsters sociala medier.

Skridskosäsongen för konstisbanorna på Braheplanen och i Åggelby pågår till mitten av mars 2023 om väderläksförhållandena tillåter det. Säsongen för de andra konstisbanorna i Helsingfors avslutas senast i slutet av februari 2023.