Sommarjobba som studerande inom branschen eller utexaminerad

Sommarjobbare på simstadion.
Välkommen och jobba med oss. Tillbringa ditt livs sommar!

Sök sommarjobb

Hos oss arbetar varje sommar många sommarjobbare i olika delar av Helsingfors till sektorns enheter. Det finns platser till exempel i seniorcenter, funktionshinderservicen på hälsostationer, i hemvården, i sjukhus, i psykiatri och i missbrukartjänster.

Sommarjobben äger rum under perioden maj-augusti och pågår från en till fyra månader.

Sommarjobbare 2024.
Bild: Markus Pentikäinen / MRKS Photo

Lön

Månadslönen baserar sig på omfattningen av dina studier och ditt kunnande. 

Fanns det information om rekryteringsbonus i platsannonsen? Som sommarvikarie har du möjlighet till en rekryteringsbonus på upp till 1000 € i vissa anställningsförhållanden. Bonusens storlek bestäms enligt längden på din anställning. Bonusen betalas ut i två delar; den första delen efter utgången av prövotiden och den andra delen efter att visstidsanställningen avslutats planenligt. Prövotiden är hälften av anställningsförhållandets längd. 

Bonusens storlek bestäms enligt följande: 

  • Anställningen varar 30-59 dagar: 150 €+150 €
  • Anställningen varar 60-89 dagar: 300 €+300 €
  • Anställningen varar minst 90 dagar: 500 €+500 €
     

Varför lönar det sig att söka till oss?

Tidigare sommarjobbare har berättat, att arbetet hos oss har gett självförtroende och lärt ut ansvar och beslutsförmåga. Sommarjobb inom social- och hälsovården öppnar upp för en mängd olika arbets- och karriärmöjligheter för dig.

Livet är inte bara arbete, utan vi ser också till att det finns balans mellan arbete och fritid. Ifall ditt arbetsförhållande pågår minst en månad, har du möjlighet att få personalrabatt till simhallar och idrottsevenemang och för användning av stadscykel. Som stadens arbetstagare kan du också få rabatt till många muséer, teatrar och företag.

I våra personalförmåner ingår även möjligheten till rekreation på en egen ö för Helsingfors stads anställda, och när din anställning varat i mer än en månad kan du få personalförmån för köp av kollektivtrafikbiljett.

Som stadens anställda kan du ansöka om en hyreslägenhet från Auroraborg, där bostäderna är mer förmånliga än marknadspriset. Våra anställdas bostadsansökningar har företräde.

Läs mer om att ansöka om hyreslägenheter

Så här ansöker du

Skicka in en ansökan via helsinkirekry.fi-sidorna. Vi kontaktar dig antingen via e-post eller genom att ringa senast en vecka efter att du skickat in din ansökan.

Har du ännu några frågor? Skicka ett meddelande till sotekesa@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post) , så berättar vi gärna mera.

Sommarjobbare framför Helsingfors skylten.
Bild: Markus Pentikäinen / MRKS Photo