Stadsfullmäktige behandlar närvaro- och yttranderätt för ungdomsrådets företrädare vid fullmäktiges sammanträden

Stadsfullmäktige beslutar i dag om en ändring i förvaltningsstadgan. Genom ändringen får ungdomsrådets företrädare närvaro- och yttranderätt vid stadsfullmäktiges sammanträden. Du kan följa sammanträdet på Helsingforskanalen från och med kl. 18 onsdagen den 24 maj.
Fullmäktigeledamöter sitter i fullmäktiges sessionssal vid sammanträdet 7.9.2022.
Sammanträdet sänds direkt på Helsingforskanalen. Bild: Pertti Nisonen

Närvaro- och yttranderätt för ungdomsrådets företrädare förstärker och utvidgar de ungas möjligheter att påverka i Helsingfors. 

Fullmäktige behandlar också bland annat Helsingfors stads byggnadsordning, godkännandet av en projektplan för om- och utbyggnad av Kontulan ala-aste och daghemmet Kontula samt en överlåtelse av markområden på västra tornområdet i Mellersta Böle.

Fullmäktige fattar dessutom beslut om organiseringsavtalet för HUS. Organiseringsavtalet för HUS är ett avtal mellan välfärdsområdena i Nyland, Helsingfors stad och HUS-sammanslutningen, där dessa avtalar om den inbördes arbetsfördelningen, samarbete och samordning av verksamheten när det gäller ordnandet av hälso- och sjukvårdstjänster.

Du kan också se sammanträdessändningen senare som inspelning på Helsingforskanalen.

Du kan följa fullmäktiges beslut i ett fält under sändningsvyn på Helsingforskanalen. Dessutom kan du läsa om besluten efteråt i stadsfullmäktiges beslutsmeddelande (på finska).