Sportlov i lekparkerna

Skolelevernas sportlovsvecka infaller som vanligt vecka 8, det vill säga 20–24 februari 2023. Kom till lekparken för roliga sportlovsaktiviteter och ta med dig en vän också!
Kuvituskuva leikkipvistä lapsista

I lekparkernas program under veckan finns bland annat utflykter, motion, lekar och spel. Vi har också aktiviteter för de yngre barnen med sångstunder och färglekar. Den finns även eget program för spädbarn. Lekparkerna har öppet vardagar klockan 9–16.

Programmet ordnas på finska och är gratis. Föräldrarna har möjlighet att lära känna andra barnfamiljer och barnen hittar leksällskap. I lekparkerna kan du värma din egen matsäck och koka kaffe eller te.


Lekparksledarna finns till för barnen och ser till att verksamhetsmiljön är trygg, med andra ord att alla har lekro, att lekredskapen är i bra skick och att barnen får den omsorg de behöver i olika situationer.

Följande lekparker har öppet under sportlovet:


-    Lekparken Orava
-    Lekparken Kiiltotähti
-    Lekparken Piika
-    Lekparken Vähätupa
-    Lekparken Isonneva
-    Lekparken Ida
-    Lekparken Arabia
-    Lekparken Brahe
-    Lekparken Taivallahti
-    Lekparken Loru
-    Lekparken Kotinummi
-    Lekparken Viikkari
-    Lekparken Etupelto
-    Lekparken Maunula
-    Lekparken Lohikäärmepuisto
-    Lekparken Myllynsiipi
-    Lekparken Kesanto


Mer information om lekparkerna och om sportlovsprogrammet hittar du i appen Leikkipuistot, på lekparkernas egna hemsidor, på sociala medier och i Helsingfors stads evenemangskalender(Länk leder till extern tjänst).