Mobil hälsorådgivning startar

Tjänster som erbjuds av Symppisarna i Helsingfors är från och med januari tillgängliga även mobilt.
Katukuva kaupungilta.

Tjänster som erbjuds av Symppisarna i Helsingfors är från och med januari tillgängliga även mobilt. Den mobila Symppis står till tjänst vardagar på olika håll i Helsingfors med en permanent tidtabell och rutt.

För klienter med missbruksproblem eller psykiska problem erbjuds förutom hälso- och socialhandledning också bedömning av vårdbehov, snabbtester och vacciner. I Symppis kan man också byta ut injektionsredskap och få instruktioner för trygg injicering. Kamratstöd är en del av servicen. 

”Jag tror att vi tack vare den mobila Symppis allt flexiblare kan stå till tjänst för våra klienter”, berättar chef för rusmedelstjänsterna Pia Pulkkinen.   

”Nu har vi också en bättre möjlighet än tidigare att nå våra potentiella klienter i en större omfattning”, konstaterar Pulkkinen.  

Sörnäs Symppis öppnar i en bekant adress

Drop-in punkten i Kurvan ändras från början av januari till Sörnäs Symppis. På måndagen den 1 januari öppnas hälsorådgivningen och senare också dagcentrets lokaler. Symppisarna i Östra centrum och Gårdsbacka fortsätter i de gamla adresserna.

I Sörnäs, Östra centrum och Gårdsbacka erbjuds klienterna samma tjänster som i den mobila Symppis. I de fasta lokalerna kan man träffa en läkare varje vecka och få mat och kaffe. Förutom kamratstödsverksamhet kan klienterna delta i sysselsättnings- och volontärverksamhet.

Man kan besöka enheterna även om man är berusad. Verksamheten är anonym.

Facebook @SymppisHelsinki(Länk leder till extern tjänst)
Instagram symppis_helsinki(Länk leder till extern tjänst)