Koncernsektionen godkände ändring av Apottis aktieägaravtal

Stadsstyrelsens koncernsektion godkände ändringen av aktieägaravtalet för Oy Apotti Ab. Dessutom antecknade stadsstyrelsens koncernsektion samfundsrapporten 1/2
Helsinki ylhäältä päin aurinkoisessa säässä.

Stadsstyrelsens koncernsektion godkände ändringen av aktieägaravtalet för Oy Apotti Ab. Apotti är ett system för informationshantering och verksamhetsstyrning inom social- och hälsovården. Verkställigheten av beslutet förutsätter att alla andra aktieägare i Oy Apotti Ab också godkänner det ändrade avtalet.

Senaste gång godkände stadsstyrelsens koncernsektion en ändring av aktieägaravtalet för Helsingfors del i oktober 2019. Det uppdaterade avtalet trädde i kraft i februari 2020. Aktieägarna i Oy Apotti Ab har upptäckt ett behov av att uppdatera aktieägaravtalet bland annat på så sätt att hänsyn tas till nya aktieägare som gått med medan ramavtalet var i kraft samt så att avtalet motsvarar de ändrade omständigheterna och prognostiserade framtidsbehoven med tanke på en eventuell vårdreform.

Dessutom antecknade stadsstyrelsens koncernsektion samfundsrapporten 1/2021. I den presenteras kvartalsvis de samfunden som är mest betydande i stadskoncernen

Koncernsektionens alla beslut kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden. Beslutsmeddelandet är tillgängligt tills protokollet publiceras. Koncernsektionens protokoll kan läsas på sidan med de nyaste föredragningslistorna och protokollen (på finska).

Bild: Jussi Hellsten