Invånarkvällen i Malm: familjecenter och central för hälsa och välbefinnande som håller på att planeras

På Malms kulturhus samlades invånare för områdets gemensamma invånarkväll i mitten av mars. Cirka 40 intresserade var med och diskuterade om den servicecentral som håller på att planeras. Det var fråga om en första invånarkväll om den nya centralen. Man strävar efter att i fortsättningen ordna infomöten för invånare om projektet varje halvår.
Bild: Ulla Tyyskä

Till det nya familjecentret och den nya centralen för hälsa och välbefinnande överförs i enlighet med planerna flera av områdets familje- och hälsovårdstjänster.  Centralen kommer att erbjuda ett omfattande tjänsteutbud under ett och samma tak.

Centralen öppnas 2029


Centralen byggs i Malm på adressen Orrspelsvägen 3 och den öppnas för klienter 2029. 
Under kvällen gick man igenom tjänsterna på det kommande centret och den kommande centralen. Enligt planerna flyttas bland annat tjänsterna på Malms, Parkstads, Skomakarböle och Rönnbacka rådgivningsbyrå och hälsostation till Malms nya familjecenter och central för hälsa och välbefinnande. Ett närserviceställe av centret planeras i Jakobacka.

Tjänsterna på det kommande centret och den kommande centralen omfattar även till exempel tandvård, fysioterapi, ergoterapi samt socialtjänster för barnfamiljer, unga och vuxna.

Diskussionen under kvällen var livlig och man tog upp många synpunkter, tack till deltagarna. 
Vi utvecklar och planerar social- och hälsovårdstjänsterna i Helsingfors tillsammans med invånarna. 

Kom med och planera tjänsterna vid Malms familjecenter och central för hälsa och välbefinnande.    

• Kontakta oss: sotepe.osallisuus@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post)  
• Ge respons på stadens tjänster: www.hel.fi/respons