Malmilla kokoonnuttiin asukasiltaan: kohti uutta perhekeskusta ja terveys- ja hyvinvointikeskusta

Malmitalolla kokoonnuttiin maaliskuun puolivälissä alueen yhteiseen asukasiltaan. Suunnitteilla olevasta palvelukeskuksesta saapui keskustelemaan noin 40 aiheesta kiinnostunutta. Kyseessä oli uuden keskuksen ensimmäinen asukasilta. Pyrkimyksenä on jatkossa järjestää hankkeeseen liittyviä asukasinfoja puolivuosittain.
Kuva: Ulla Tyyskä

Uuteen perhekeskukseen ja terveys- ja hyvinvointikeskukseen siirtyy suunnitelmien mukaan runsaasti alueen perhe- ja terveyspalveluja.  Keskus tulee tarjoamaan saman katon alla kattavan palveluvalikoiman.

Keskus avataan vuonna 2029

Keskus rakennetaan Malmille osoitteeseen Soidintie 3 ja se avataan asiakkaille vuonna 2029.

Illan aikana käytiin läpi tulevan keskuksen palveluja. Malmin uuteen perhekeskukseen ja terveys- ja hyvinvointikeskukseen siirtyvät suunnitelmien mukaan muun muassa Malmin, Puistolan, Suutarilan ja Pihlajamäen neuvoloiden sekä terveysasemien palvelut. Jakomäkeen suunnitellaan keskuksen lähipalvelupistettä.

Tulevan keskuksen palveluja ovat myös esimerkiksi hammashoidon, fysioterapian, toimintaterapian sekä lapsiperheiden, nuorten ja aikuisten sosiaalipalvelut.

Illan keskustelu oli vilkasta ja monia näkökulmia tuotiin esille, kiitos osallistujille.

Helsingin sote-palveluja kehitetään ja suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Tule mukaan Malmin perhekeskuksen ja terveys- ja hyvinvointikeskuksen palvelujen suunnitteluun.                   

• Ota meihin yhteyttä: sotepe.osallisuus@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

• Anna palautetta kaupungin palveluista: www.hel.fi/palaute