Höstlovets största, skönaste och kostnadsfriaste sportevenemang för ungdomar i Sportkvarnen – tillsammans med fotbollsstjärnan Paulus Arajuuri

På höstlovsonsdagen den 18 oktober klockan 15.00–20.00 är det dags för Helsingfors största och skönaste sportevenemang för ungdomar. Evenemanget på Sportkvarnen i Kvarnbäcken (Mjölgränden 3) är gratis för alla under 18 år.
Kaksi nuorta kantaa toisia nuoria reppuselässä
Bild: Helsingin kaupunki

Stjärnan på evenemanget är fotbollsproffset Paulus Arajuuri som är på plats klockan 16.00–17.00. Arajuuri är framför allt ihågkommen för sina insatser som back i Finlands herrlandslag i fotboll Huuhkajat och för sin framgångsrika karriär på gräsmattorna utomlands. Den ” leende jätten” som spelat hela 58 landskamper och även varit med i EM representerar numera HIFK.

Under höstlovets sportevenemang berättar Arajuuri om sina hobbyer i ungdomen och om vägen till toppen inom fotbollen, ställer upp på selfies och sportar med ungdomarna vid olika grenstationer i Sportkvarnen. Besökarna kan till exempel utmana Arajuuri i spelet på den uppblåsbara fotbollsplanen. I Sportkvarnen finns också möjlighet att prova på bland annat innebandy, kampsporter, klättring, street workout, funktionell träning och mycket, mycket mer. Höstlovsevenemanget på Sportkvarnen ordnas av Helsingfors idrottsservice i samarbete med Ungdomsbudgeten(Länk leder till extern tjänst) som förvaltas av stadens ungdomstjänster.

Motion för unga året om

Helsingfors stad ordnar kostnadsfri hobbymotion för ungdomarna i åldern 13–17 å under hela året. Inom hobbymotionsverksamheten FunAction(Länk leder till extern tjänst), som är avsedd för ungdomar i högstadieåldern, erbjuds ett stort urval grenar och träningsmöjligheter runtom i Helsingfors. I utbudet ingår ungdomarnas favoriter såsom nutidsdans, basket, fotboll, parkour, klättring, capoeira, cirkus, gymträning och balett.

Man kan enkelt att gå med på passen när som helst under säsongen och deltagarna behöver inte förbinda dig till verksamheten. Det breda urvalet av träningspass erbjuds på ungdomarnas villkor och genomförs under ledning av en yrkeskunnig idrottsinstruktör eller greninstruktörer från idrottsföreningar. Verksamheten är kostnadsfri och för att delta behövs bara ett laddbart kundkort (första kortet kostar 4 euro), med vilket man kommer in i idrottsanläggningarna. Den som redan har ett kundkort från en tidigare säsong, kan ladda kortet med en ny säsong kostnadsfritt. Med kundkortet kan man delta på alla motionspass under säsongen. Säsongskort kan köpas på följande verksamhetsställen: Östra centrums simhall (Olofsborgsvägen 6), Jakobacka simhall (Klapperstensstigen 6), Ladugårdens idrottshall (Agronomgatan 26), Sportkvarnen (Mjölgränden 3), Britas simhall (Britas skogsväg 6), Tölö sporthall (Paavo Nurmis gränd 1), Georgsgatans simhall (Georgsgatan 21 b).

Nytt namn, samma verksamhet

Hobbymotionsverksamheten för unga, FunAction, kommer att byta namn. Det nya namnet ska ge en bättre bild av motionshobbyerna och -verksamheten och de mångsidiga aktiviteterna som erbjuds. Verksamheten i sig kommer att fortgå på samma briljanta sätt som hittills, med ett omfattande utbud runtom i Helsingfors. Ungdomarna kan också själva föreslå ett nytt namn för verksamheten till exempel på höstlovsevenemanget på Sportkvarnen, under höstens motionspass och på Helsingfors idrottsservices kanaler på sociala medier (Helsinki Liikkuu på Facebook(Länk leder till extern tjänst) och Instagram(Länk leder till extern tjänst)).