Syysloman suurin, kaunein ja maksuttomin nuorten liikuntatapahtuma Liikuntamyllyssä – mukana myös futistähti Paulus Arajuuri

Helsingin syyslomaviikon keskiviikkona 18. lokakuuta kello 15.00–20.00 Myllypuron Liikuntamyllyssä (Jauhokuja 3) järjestetään koko viikon suurin ja kaunein nuorten liikuntatapahtuma, johon on kaikilla alle 18-vuotiailla maksuton sisäänpääsy.
Maksuton sisäänpääsy kaikille alle 18-vuotiaille syyslomalaisille liikuntatapahtumaan. Kuva: Helsingin kaupunki
Maksuton sisäänpääsy kaikille alle 18-vuotiaille syyslomalaisille liikuntatapahtumaan. Kuva: Helsingin kaupunki

Tapahtumaa tähdittää futistähti Paulus Arajuuri, joka vierailee tapahtumassa kello 16.00–17.00. Arajuuri muistetaan erityisesti Suomen jalkapallomaajoukkueen Huuhkajien takalinjoilta ja kattavan menestyksekkäästä urastaan ulkomaiden viheriöillä. Peräti 58 maaottelua ja EM-kisoissakin pelannut ”hymyilevä jättiläinen” edustaa nykyään HIFK:ta.

Syysloman liikuntatapahtumassa Arajuuri juttelee omista nuoruuden harrastuksistaan ja tiestään jalkapallohuipulle, hänen kanssaan on mahdollista ottaa selfieitä ja hän sporttailee nuorten kanssa Liikuntamyllyn eri lajipisteissä. Arajuuren voi haastaa esimerkiksi puhallettavan futiskentän pelailuihin. Lisäksi Liikuntamyllyssä pääsee kokeilemaan muun muassa salibandyä, kamppailulajeja, kiipeilyä, street workoutia, toiminnallista treeniä ja paljon, paljon muuta. Liikuntamyllyn syyslomatapahtuman järjestää Helsingin liikuntapalvelut yhteistyössä Helsingin nuorisopalveluiden Nuorten budjetin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kanssa.

Kaupunki tarjoaa nuorille ja koululaisille kymmenittäin muitakin maksuttomia ja edullisia tapahtumia syyslomalla, katso koko ohjelma(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Nuorille liikuntaa ympäri vuoden

Helsingin kaupunki järjestää maksutonta harrasteliikuntaa 13–17-vuotiaille nuorille ympäri vuoden. Yläkouluikäisille suunnatun FunAction-harrasteliikunnan(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) lajivalikoima on erittäin laaja, ja liikuntaa järjestetään ympäri Helsinkiä. Lajivalikoimassa on nuorten suosikkilajeja kuten muun muassa nykytanssia, korista, futista, parkouria, kiipeilyä, capoeiraa, sirkustelua, kuntosalia ja balettia.

Tunneille on helppo tulla mukaan milloin vain kauden aikana eikä toiminta vaadi sitoutumista. Laaja tuntitarjonta toteutuu nuorten ehdoilla ja ammattitaitoisen liikunnanohjaajan tai seurojen lajiohjaajien johdolla. Toiminta on maksutonta, ja osallistumista varten tarvitaan vain ladattava asiakaskortti (kustantaa ensimmäisellä kerralla 4 euroa), jolla pääsee kulkemaan sisään liikuntapaikkoihin. Mikäli asiakaskortti löytyy esimerkiksi aiemmilta kausilta, voi siihen ladata uuden kauden maksutta. Asiakaskortilla voi osallistua vaikka kaikille kauden liikuntatunneille. Näitä kausikortteja saa hommattua seuraavista toimipisteistä: Itäkeskuksen uimahalli (Olavinlinnantie 6), Jakomäen uimahalli (Somerikkopolku 6), Latokartanon liikuntahalli (Agronominkatu 26), Liikuntamylly (Jauhokuja 3), Pirkkolan uimahalli (Pirkkolan metsätie 6), Töölön Kisahalli (Paavo Nurmen kuja 1), Yrjönkadun uimahalli (Yrjönkatu 21 b).

Nimi muuttuu, toiminta jatkuu

Nuorten harrasteliikuntaa tarjoava FunAction muuttaa jatkossa nimeään, jotta nimi kuvastaa paremmin nuorille tarjolla olevia liikuntaharrastuksia ja -toimintaa sekä niiden monipuolisuutta. Toiminta sinänsä pysyy tutun timanttisena ja kattavana ympäri Helsinkiä. Nuorilla on myös mahdollisuus itse ehdottaa uusia nimiä esimerkiksi syyslomalla Liikuntamyllyssä järjestettävässä tapahtumassa, syksyn liikuntatunneilla sekä Helsingin liikuntapalveluiden Helsinki Liikkuu –somekanavissa (Facebook (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)ja Instagram(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)).