Fullmäktige behandlar de ökade kostnaderna för Kronbroarna

Helsingfors stadsfullmäktige sammanträder onsdag 25 augusti och behandlar de ökade kostnaderna för Kronbroarna.

Stadsfullmäktige sammanträder onsdag 25 augusti. Vid sammanträdet behandlas bland annat höjningen av maxpriset för spårvägsavsnittet i projektet Kronbroarna. Spårvägsavsnittets nuvarande kostnadskalkyl är betydligt högre än den kostnadskalkyl som presenterades i samband med projektplaneringen.

På föredragningslistan finns även detaljplaneändringar. Den ändrade planen för Hörnbergsgatan i Sörnäs gäller kompletteringsbyggande. Planen för Böle omfattar en ny entré till Mässcentrum, kongresslokaler och ett hotelltorn. Detaljplaneändringen för Mellangårdsvägen i Baggböle gäller att ersätta en lager- och verksamhetslokal med bostadshus. Det är också meningen att bygga en ny räddningsstation i Gårdsbacka.

Vid sammanträdet väljs även ledamöterna till fullmäktige för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt och Kårkulla samkommun.

Sammanträdet börjar klockan 18 och kan följas i direktsändning på Helsingforskanalen, eller ses senare som inspelning på Helsingforskanalen.

Fullmäktiges beslut kan följas i ett fält under sändningsvyn på Helsingforskanalen. Dessutom kan man även läsa om besluten efteråt i stadsfullmäktiges beslutsmeddelande.

Läs mer:

Stadsfullmäktiges föredragningslista 25-08-2021

Helsingforskanalen(Länk leder till extern tjänst)

Foto: Paavo Jantunen