Förslag till planeringstävlingen för de mellersta delarna av Malmgård för kommentering, planeringsprinciper för området förbereds också

Förslag till planeringstävlingen för de mellersta delarna av Malmgård för kommentering, planeringsprinciper för området förbereds.

Staden letar efter lösningar för att utveckla de mellersta delarna av Malmgård genom en planeringstävling. Idén är att kombinera nyproduktion med det befintliga grönområdet i Gårdsskogen för att skapa en balanserad helhet. Målet är också att göra fotgängarförbindelserna i området smidigare. Tävlingsförslagen kan kommenteras fram till den 3 april. Staden håller även på att utarbeta planeringsprinciper för Malmgård som ska styra utvecklingen av området i framtiden.

Grönområdet i Gårdsskogen, tågstationen och de väsentliga platserna och tjänsterna i området är belägna i de mellersta delarna av Malmgård. Under hösten 2021 tillkallades fyra arkitektbyråer för att utarbeta förslag till utveckling av området.

Du kan utforska tävlingsförslagen på nätet och kommentera dem på Säg din åsikt fram till den 3 april på: kerrokantasi.hel.fi/malminkartanon-keskiosa(Länk leder till extern tjänst)

Kommentarerna tillkännages för juryn. Det vinnande förslaget lägger grunden för utarbetandet av framtida detaljplaner. Planläggningen av området inleds tidigast 2023.

Tävlingen utlyses även kortfattat på evenemanget Nytt i västra Helsingfors den 30 mars. Mer information om evenemanget på nätet: hel.fi/asukastilaisuudet

Planeringsprinciperna styr den mer detaljerade planeringen av Malmgård.

Staden håller på att utarbeta planeringsprinciper för Malmgård som ska styra placeringen av verksamheten i hela området, såsom behoven av trafikförbindelser och servicenätverket för grön- och rekreationsområden. Planeringsprinciperna styr även utarbetandet av de nya detaljplanerna. Planeringsprinciperna blir klara under 2022.

Du kan läsa mer om planeringsprinciperna på nätet mellan 14.3–4.4 och framföra dina åsikter om dem på: hel.fi/helsinki/sv/boende-och-miljo/planlaggning/aktuella

Staden anordnar ett invånarevenemang på nätet om planeringsprinciperna den 24 mars kl. 17. Välkommen att delta i diskussionen, kom med på: bit.ly/malminkartano-2403(Länk leder till extern tjänst)

Planeringsprinciperna utlyses även kortfattat på evenemanget Nytt i västra Helsingfors den 30 mars. Mer information om evenemanget på nätet: hel.fi/asukastilaisuudet

Malmgård får ny livskraft

Malmgård är ett av fokusområdena i Helsingfors stads stadsförnyelseprojekt, och staden är engagerad i utvecklingen av området. Syftet med stadsförnyelsen är att öka trivseln i bostadsområdena och göra dem mer lockande samt möjliggöra högkvalitativ tillbyggnad och skapa en bra utmärkt miljö. Läs mer(Länk leder till extern tjänst).