Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkotilaisuus 30.3.2022

Uutta Länsi-Helsinkiä -tapahtuman markkinointikuvassa on kerrostaloja.

Uutta Länsi-Helsinkiä 30.3. klo 17 19.30.

Tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät kertoivat lyhyiden esitysten avulla Länsi-Helsingin tulevaisuuden suunnitelmista ja rakentamishankkeista. Tilaisuuden aiheita olivat asuminen, liikenne, puistot ja viheralueet. Kuulimme myös tulevaisuuden sosiaali ja terveyspalveluista Länsi-Helsingissä.

Illan samanaikaisten osallistujien määrä oli maksimitilanteessa noin 280 osallistujaa. Chattiin tuli tilaisuuden aikana noin 240 kysymystä tai kommenttia. Kysymyksiin oli vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Voit tutustua tilaisuuden tallenteeseen ja chattiin alta:

• Tallenne (you tube). Tallenne on katsottavissa kolmen kuukauden ajan. Tallenne tekstitetään.
  • Chat (pdf) eli illan chatissä esitetyt kysymykset ja vastaukset. Loppuun on koottu vastauksissa jaetut linkit.

Länsi-Helsinkiin kuuluvat kaupunginosat Keskuspuistosta länteen.

17.00 Illan ohjelma alkaa. Tervetuloa ja illan kulku

17.05 Läntinen bulevardikaupunki, kokonaiskatsaus ja suunnittelutilanne

17.25 Länsi-Helsingin uudistuvat sosiaali- ja terveyspalvelut

17.35 Läntisen alueen muita ajankohtaisia asemakaavahankkeita

17.45 Munkkivuoren - Talinrannan suunnitteluperiaatteiden laatiminen alkaa

17.50 Vastauksia kysymyksiin

TAUKO

18.15 Tervetuloa ja tiiviit ohjeet loppuiltaan

Raide-Jokerin tilannekatsaus

OmaStadi -osallistuvan budjetoinnin hankkeet Länsi-Helsingissä

• Äänestyksessä toteutukseen edenneet OmaStadi -hankkeet Länsi-Helsingissä
      • Koululaisten kulkureittien tutkimustulokset Konalan, Munkkivuoren ja Strömbergin kouluissa, OmaStadi -hanke

Konalan liikenneturvallisuusselvitys tekeillä

18.35 Malminkartano

Malminkartanon suunnitteluperiaatteet
Fiksu kaupunki -kokeilut Malminkartanossa

18.45 Ajankohtaista taloyhtiöille

Tontin täydennysrakentamisen mahdollisuudet ja kannusteet taloyhtiöille
Kaupungin energianeuvonta taloyhtiöiden käytettävissä

18.55 Ajankohtaista Kuninkaantammen suunnittelussa ja rakentumisessa

19.00 Vastauksia kysymyksiin

19.25 Miten seuraat ja osallistut kaupunkympäristön asioihin

19.30 Ilta päättyy

Tilaisuutta ennen

Tilaisuuden sisältöön voi vaikuttaa esittämällä kysymyksiä ja aihetoiveita Kerrokantasi -palvelussa. Palveluun kirjoitetut viestit otetaan huomioon illan esityksien valmistelussa ja illan vastauksia kysymyksiin -osioissa. Kommentointi oli auki 1.-15.3. osoitteessa kerrokantasi.hel.fi, josta voit käydä lukemassa aukiolon aikana tulleet kommentit.

Voit myös katsoa selkeän videon, jossa kerrotaan mitä asioita kaupunkiympäristön suunnitteluun liittyy ja miten niihin voi vaikuttaa. Linkki videoon (you tube -video, kesto noin 2 min)

Tilaisuuden jälkeen

Tilaisudesta sai antaa palautetta lomakkeella, joka jaettiin tällä sivulla ja tilaisuudessa. 16 vastaajaa antoi tilaisuudelle kouluarvosanan 8 + (keskiarvo 8,19). Vastaajat pitivät teknistä toteutusta, illan informatiivisuutta, ohjelmaa, napakkuutta ja esityksiä laadukkaina. Kehitettävää löytyi kysymyksiin vastaamisen nopeudessa ja määrässä, luontoasioiden parempaa esilletuontia ja ristiriitojen käsittelyä toivottiin. Tilaisuuksia toivottiin järjestettävän pienemmistä alueista, jotta asioiden käsittelyaikaa olisi enemmän.

Ohje osallistujalle

Tilaisuus etenee ohjelman mukaan. Voit lähettää chattiin kysymyksiä illan aiheisiin liittyen. Tilaisuudessa käydään läpi sekä ennakkokysymyksiä että chattiin tulleita kysymyksiä aihepiireittäin. Osallistua voit halutessasi myös vain kuunnellen.

Tilaisuuden alussa annamme ohjeet kysymyksien kirjoittamiseen chattiin. Tilaisuudessa puhumme suomea, mutta voit kirjoittaa kysymyksiä myös ruotsiksi tai englanniksi.

Osallistuminen on helpointa käyttämällä tietokonetta. Mobiililaitteella kuten älypuhelimella chatin käyttö on hankalampaa. Tilaisuuden aikana saatetaan toteuttaa myös kevyitä verkkokyselyitä, joihin vastaamista helpottaa erillinen älypuhelin.

Osallistuaksesi sinun ei tarvitse ladata laitteeseesi uusia sovelluksia, sillä tilaisuuteen osallistutaan verkkoselaimen välityksellä. Tarvitset myös vakaan verkkoyhteyden. Liity mukaan klikkaamalla liittymislinkkiä. Voit olla mukana koko illan tai osan iltaa.

Tarkemmat ohjeet tilaisuuteen osallistumiseen löydät Näin osallistut Teams-verkkotilaisuuteen -ohjesivulta.

07.04.2022 15:13