En ny lekpark och flera funktioner planeras för Landtullsparken i Stapelstaden

Helsingfors stad planerar en ombyggnad av Landtullsparken i Stapelstaden. Syftet är att förbättra rutterna i parken, anlägga en ny lekpark och planera nya funktioner för lekplatsen och idrottsparken. Parkplanen presenteras på en invånarpromenad den 4 april.
Vehreässä puistossa kasvaa puita ja nurmikkoa.
Bild: MASU Planning

I parken planeras en ny lekpark i anslutning till skolan Maatullin peruskoulu och daghemmet Maatulli. Odlingslotterna som ligger nära järnvägen bevaras och bredvid dem anläggs ett område för hantering av dagvatten. I närheten av idrottsparken anläggs en ny funktionell vistelseort och förbindelserna till Boställsskogen förbättras. För Kämnersvägen norr om parken utarbetas en gatuplan som anknyter till områdets detaljplan.

Kom och höra om parkplanen den 4 april

Ett preliminärt utkast till parkplan presenteras på invånarpromenaden torsdagen den 4 april 2024. Promenaden börjar kl. 17.30 framför ingången till lekparken Tapuli. Under promenaden stannar vi vid odlingslotterna i parkens sydöstra hörn, i västra ändan i närheten av idrottsparken i Stapelstaden samt i parkens mellersta del i närheten av skolan och daghemmet. Efter promenaden är det möjligt att fortsätta diskussionen inomhus i lekparken Tapuli. Invånarpromenaden är öppen för alla, och man behöver inte anmäla sig på förhand.

Anläggningen av parken börjar tidigast 2025

Man kan lämna in respons på det preliminära utkastet senast 10.4.2024 per e-post på johanna.himberg@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post) eller malin@masuplanning.com(Länk öppnar standardprogram för e-post) De park- och gatuplaner som redigerats utgående från responsen läggs fram i maj 2024 på hel.fi/planer under punkten Gatu- och parkplaner. Man kan ge respons på utkasten till park- och gatuplaner även under den tid då utkasten är framlagda. Parkplanen blir färdig under sommaren 2024, och anläggningen börjar tidigast 2025.