Tapulikaupungin Maatullinpuistoon suunnitteilla uusi leikkipuisto ja lisää toimintoja

Helsinki suunnittelee perusparannusta Tapulikaupungissa sijaitsevaan Maatullinpuistoon. Tarkoituksena on parantaa puiston reittejä, rakentaa uusi leikkipuisto ja suunnitella uusia toimintoja leikkipaikalle sekä liikuntapuistoon. Puistosuunnitelmaa esitellään asukaskävelyllä 4. huhtikuuta.
Vehreässä puistossa kasvaa puita ja nurmikkoa.
Kuva: MASU Planning

Puistoon suunnitellaan uutta leikkipuistoa Maatullin koulun ja päiväkodin yhteyteen. Junaradan lähellä sijaitsevat viljelypalstat säilyvät ja niiden viereen tehdään hulevesien käsittelyyn tarkoitettu alue. Liikuntapuiston läheisyyteen tehdään uusi toiminnallinen oleskelupaikka ja kulkuyhteyksiä Puustellinmetsän suuntaan parannetaan. Puiston pohjoispuolella sijaitsevalle Kämnerintielle laaditaan alueen asemakaavaan liittyvä katusuunnitelma.  

Suunnitelmaa esitellään asukaskävelyllä

Alustavaa puistosuunnitelmaluonnosta esitellään asukaskävelyllä torstaina 4.4.2024. Kävely alkaa klo 17.30 leikkipuisto Tapulin sisäänkäynnin edestä. Kävelyn aikana pysähdytään viljelypalstojen luona puiston kaakkoiskulmassa, alueen keskiosassa koulun ja päiväkodin lähellä sekä puiston länsipäädyssä Tapulikaupungin liikuntapuiston lähettyvillä. Kävelyn jälkeen on mahdollista jatkaa keskustelua Leikkipuisto Tapulin sisätiloissa. Asukaskävely on kaikille avoin eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon. 

Puiston rakentaminen alkaa aikaisintaan 2025

Palautetta alustavasta luonnoksesta voi antaa 10.4.2024 mennessä sähköpostitse osoitteisiin johanna.himberg@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) tai malin@masuplanning.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) Palautteen perusteella muokatut puisto- ja katusuunnitelmat asetetaan esille toukokuussa 2024 osoitteeseen hel.fi/suunnitelmat, kohtaan Katu- ja puistosuunnitelmat. Myös esillä olon aikana puisto- ja katusuunnitelmaluonnoksista voi antaa palautetta. Puistosuunnitelma valmistuu kesällä 2024 ja rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2025.