Borgmästare Vartiainen träffade USA:s utrikesminister som är på besök i Finland 

USA:s utrikesminister Antony J. Blinken träffade Helsingfors borgmästare Juhana Vartiainen i samband med sitt besök i Finland den 2 juni. Blinken höll tal i Helsingfors stadshus vid ett evenemang som genomfördes i samarbete med Utrikespolitiska institutet (UPI), Förenta staternas ambassad i Finland och Helsingfors stad.
Blinken träffade borgmästare Vartiainen i Helsingfors stadshus.  Bild: Kimmo Brandt
Blinken träffade borgmästare Vartiainen i Helsingfors stadshus. Bild: Kimmo Brandt

I stadshuset förde Blinken också ett kort bilateralt samtal med borgmästare Juhana Vartiainen. Vartiainen lyfte fram bland annat hur Helsingfors på många sätt har stött Ukraina och personer som flytt undan kriget till Helsingfors.

– Det har varit en stor ära att få stå värd för detta evenemang på hög nivå i just Helsingfors och att få diskutera med utrikesminister Blinken. Hans besök är betydelsefullt för Helsingfors på många sätt. I vår stad möts historia, innovationer, frihet och diplomati, och staden har ofta fått vara arena för betydelsefulla möten och politiska evenemang. Vi är särskilt stolta över att vi står värd för detta historiska evenemang för första gången som huvudstad i ett nyblivet Nato-medlemsland, säger borgmästare Vartiainen.

USA:s utrikesminister Antony J. Blinken.
Antony Blinken höll tal på Helsingfors stadshus. Bild: Kimmo Brandt
 Inbjudna gäster i stadshuset.
Publiken följde Blinkens tal i Helsingfors stadshus. Bild: Kimmo Brandt