Sommarjobb

Cirka 3 500 sommarjobbare arbetar varje sommar inom staden.

På den här sidan

Kesätyö maauimalassa

Ansökningsperiod för sommarjobb

Ansökan om stadens sommarjobb inleds i mitten av januari. De flesta sommarjobben är lediga i januari–februari och nya uppgifter ledigförklaras varje vecka. Det lönar sig att aktivt följa sidan med arbetsplatser.

Sommarjobbare anställs bland annat inom vården, som parkarbetare, till olika kontorsuppgifter, underhållsuppgifter vid idrottsplatser samt som planeringspraktikanter och bygghjälpredor. Staden söker i synnerhet branschspecifika studerande och yrkesutbildade som semestervikarier för anställda inom social- och hälsovårdssektorn.

Vi deltar i kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb och vi har varit kampanjens arbetsgivarpartner redan i tio år.

Ansökningstiden för sommarjobb för unga i åldern 16–20 år under sommarsäsongen 2024 har löpt ut.

Arbetsklimatet var helt fantastiskt, verkligen uppmuntrande och mottagligt. Det var alltid trevligt att komma till jobbet.

respons ur enkäten Ansvarsfullt sommarjobb 2023

Ansökningar för ungdomar i åldern 16–20 år

Helsingfors stad vill erbjuda så många som möjligt de första erfarenheterna av sommarjobb. Det finns årligen cirka tusen sommarjobb för ungdomar. Dessa inkluderar sommarjobb för 16–17-åringar och sommarjobb inom projektet Siisti kesä! för 16–20-åringar.

Största delen av sommarjobben för ungdomar kan sökas av alla som har slutfört grundskolan och som inte har fyllt 18 år före sommaranställningens början. Dessutom erbjuds 16–20-åringar ca 270 uppgifter inom projektet Siisti Kesä!

Uppgifter för 16–20-åringar inom projektet Siisti Kesä!

Stadens byggtjänster Stara och idrottstjänsterna inom kultur- och fritidssektorn anställer ungdomar som ännu inte har arbetserfarenhet. Projektets cirka 270 sommarjobbare håller parker, öppna platser, vägrenar samt motions- och badplatser prydliga. Du kan också utveckla färdigheterna som chef och få sommarjobb som teamledare. Du kan ansöka om att bli teamledare när du fyllt 18 år. Då handleder du yngre sommarjobbare i sina uppgifter. Körkort, för att skjutsa ditt team till olika platser, räknas som merit vid arbetet som teamledare. Ansökningstiden för projektet Siisti Kesä! sammanfaller med ansökningstiden för ungdomar i början av februari.

Ansökan av sommarjobben för ungdomar i åldern 16–17 år och arbetsuppgifterna för projektet Siisti Kesä! inleds 5.2.2024 och upphör 26.2.2024 kl. 16. Vi vill erbjuda så många som möjligt sommarjobb. Vi strävar efter tillgänglighet och mångfald i rekryteringarna och vi vill ha ansökningar av alla de ungdomar som är intresserade av att arbeta med stadens uppgifter. Arbetet kan skräddarsys enligt ungdomarnas kompetens och fysiska funktionsförmåga.

Det är en regnbågsarbetsplats och man arbetar under Helsingfors stad. Detta är bäst, eftersom man kan känna sig trygg på arbetsplatsen och Helsingfors stad är rättvis.

respons ur enkäten Ansvarsfullt sommarjobb 2023

Ungdomarna berättar: sommarjobb vid Helsingfors stad

Hurdant kan sommarjobbet vara vid Helsingfors stad? Tre av våra sommarjobbare för sommaren 2023 berättar. Videon är på Finska.