Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan tilojen ja laitteiden varaaminen

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla on runsaasti erilaisia tiloja ja laitteita, joita voi varata. Varaamistavat vaihtelevat tilan mukaan.

Varaamo

Varaamo on Helsingin kaupungin tilavarauspalvelu, jonka kautta voit varata kaupungin julkisia tiloja, työpisteitä ja laitteita käyttöösi. Varaamoon(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Liikuntapalvelulla on noin 70 liikuntahallia tai -salia sekä noin 90 ulkoliikuntakenttää. Kausivarauksia liikuntapalvelun tiloihin ja kentille tehdään erikseen talvi- ja kesäkaudeksi. Liikuntapalvelu hallinnoi myös 134 koulun ilta-ja vapaa-ajankäyttöä.

Haku liikuntapalvelun tiloihin sekä koulujen liikuntasaleihin tapahtuu sähköisen asioinnin kautta. Tämän linkin kautta löydät lisää tietoa liikuntatilojen varaamisesta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Tenniskenttien varaaminen tapahtuu sähköisesti Varaamon kautta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Varattavia saunoja on saarissa, kaupungissa ja ulkoilualueilla. Tilaus- ja yleisövuorosaunoja on upeissa maisemissa Kaunissaaressa, Uunisaaressa ja Pihlajasaaressa. Saunoja löytyy myös mantereelta ainutlaatuisista paikoista ja hyvien kulkuyhteyksien päästä. Kesällä saunomaan pääsee myös Rastilan leirintäalueella sekä Paloheinän ja Maunulan ulkoilumajoilla. Saunat ovat erikokoisia, pienimpiin mahtuu kerralla löylyttelemään korkeintaan neljä henkeä ja suurimpiin jopa 50 henkilöä.

Takkatuvan tai erillisen muun tilan voi varata muun muassa Luukista, Pirttimäestä ja Salmesta.

Mökkejä on varattavissa Kaunissaaresta, Elisaaresta ja Rastilan leirintäalueelta. Mökin voit varata käyttöösi korkeintaan viikoksi kerrallaan.

Kaunissaaren ja Pihlajasaaren saunat, mökit ja kokoushuvilat varataan Varaamosta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ​

​Tietoa muiden saunojen, mökkien ja kokoustilojen varaamisesta

Lähes jokaisesta Helsingin kaupunginkirjaston toimipaikasta löytyy varattavia tiloja moneen eri käyttötarkoitukseen. ​Voit työskennellä niin ryhmässä kuin yksinkin. Kokoustilat on tarkoitettu erityisesti kokousten ja tapaamisten järjestämiseen. Monitoimitilaa ja ryhmätyötilaa voi käyttää esimerkiksi ryhmätyöskentelyyn, kokouksiin, tapaamisiin ja muihin tarkoituksiin. Pelaamiseen ja musiikin tekemiseen on myös tarjolla erilaisia tiloja.  ​

Suurin osa kirjastojen tiloista on käytettävissäsi maksutta. Tilavarauksen teet helposti Varaamossa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Eri puolilla Helsinkiä sijaitsevista kulttuurikeskuksista löytyy varattavia tiloja. Tarjolla on esityssaleja, auditorioita, kokoushuoneita, harrastustiloja ja näyttelyjen pitämiseen soveltuvia gallerioita ja aulatiloja. Lisätietoja saat kulttuurikeskuksista.

Taiteilijoille vuokrataan ateljee- ja asuintiloja Harakan saaren päärakennuksesta. Lisätietoja saat Harakan saaren sivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).  

Helsingin kaupunginmuseon kokous- ja juhlatiloja löytyy osoitteesta Aleksanterinkatu 16 ja Hakasalmen huvilasta, Mannerheimintie 13b. Lisätietoja tilojen varaamisesta löydät kaupunginmuseon sivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Nuorisotaloissa, leirikeskuksissa ja muissa toimipisteissä ympäri kaupunkia on varattavissa tiloja moneen tarkoitukseen. ​

Nuorten ryhmät, järjestöt, yhdistykset sekä muut toimijat voivat varata näitä tiloja omaan käyttöönsä esimerkiksi ryhmä- ja leiritoiminnan järjestämiseen. Keväisin järjestettävässä kausivaraushaussa voi hakea tiloja vähintään kolme kuukautta kestävään toimintaan. Tiloja leiri- ja kurssikeskuksista voi varata syksyisin seuraavan vuoden toimintaan. Tutustu nuorisopalveluiden tiloihin Nuorten Helsinki -sivuilla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).​ 

Lisätietoja nuorisotilojen ja leirikeskuksen varaamisesta saat täältä.

​Osa nuorisotiloista on tulossa varattavaksi Varaamoon(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

 

Varaamo on Helsingin kaupungin tilavarauspalvelu, jonka kautta voit varata kaupungin julkisia tiloja, työpisteitä ja laitteita käyttöösi. Tämän linkin kautta pääset Varaamoon(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Nuorisopalvelut lainaavat erilaisia välineitä. Lainattavia retkeilyvälineitä löydät Wempaimistosta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)ja ääni- ja valokalustoa AV-lainaamosta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).  Nuorisopalvelun Monistamossa ja taittopajassa nuorten ryhmät ja järjestöt voivat painattaa lehtiä, esitteitä, lentolehtisiä ja julisteita.