Ta en tur till slangnamnens Helsingfors

Många platser i Helsingfors har både roliga och överraskande slangnamn. Svenska veckan, Helsingforskanalen reportaget På stan med Emmi
Emmi Sulander

Många platser i Helsingfors har både roliga och överraskande slangnamn. Till svenska veckans ära publicerar Helsingforskanalen reportaget På stan med Emmi som berättar om slangnamnen på olika platser i Helsingfors.

Många av dessa namn är välkända och används allmänt medan andra namn som är mindre kända används av en mindre krets. FM Emmi Sulander har forskat i svenskspråkiga inofficiella namn på platser i Helsingfors. Ta en tur med Emmi till slangnamnens Helsingfors!

Emmi Sulander utexaminerades som filosofiemagister vid Helsingfors universitet år 2019. Hennes huvudämne var nordiska språk och litteratur. Hennes pro gradu-avhandling behandlade den svenskspråkiga befolkningens inofficiella ortnamn i Helsingfors. För tillfället studerar hon databehandling vid yrkeshögskolan Haaga-Helia och vill i framtiden kombinera sina kunskaper i nordiska språk med ICT.

Programmets språk är svenska och textat till svenska. Programmet producerades hösten 2020 för Helsingfors virtuella svenska dagen 2020. Till svenska veckans ära publiceras videon på Helsingforskanalen som ett eget program.

Se programmet

Länk till programmet sida på Helsingforskanalen.(Länk leder till extern tjänst)

Läs mer om svenska veckan.(Länk leder till extern tjänst)

Foto: Helsingfors stad, Marja Väänänen