Strejker kan påverka arbetarinstitutens verksamhet

Den här veckan har strejker och andra arbetsåtgärder utlysts, vilket också kan påverka arbetarinstitutens verksamhet. Utgångspunkten är ändå att institutens lärare inte strejkar och att kurserna ordnas som normalt.
Bussipysäkki
Bild: Adobe stock

På torsdag den 1 februari kommer medlemmar i JHL att delta i en demonstration och lämna sina arbetsplatser mellan kl. 11 och 15. Detta kan påverka öppettiderna vid vissa av Työväeninopistos verksamhetsställen. Följande verksamhetsställen kommer att hållas öppna med tillsynspersonal: Opistotalo, Silkkikutomo, Malmitalo, Stoa och Kanneltalo. Työväenopistos andra verksamhetsställen kan behöva stänga mellan kl. 11 och 15. Arbis kommer att ha öppet som vanligt.

Strejken kommer att stoppa tågtrafiken och en betydande del av busstrafiken på fredag den 2 februari. Undervisning kommer att genomföras trots strejken, men vissa kurser kan ordnas som distansundervisning. Eventuella förändringar kommer att meddelas deltagarna via e-post eller sms. Eftersom undervisning kommer att genomföras kommer instituten inte att återbetala kursavgifter.