I Helsingfors har konstaterats två nya coronavirussmittor orsakade av omikronvarianten

THL meddelade (7.12) att inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har bekräftats två nya coronavirussmittor orsakade av omikronvarianten.

THL meddelade (7.12) att inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har bekräftats två nya coronavirussmittor orsakade av omikronvarianten. Båda fallen konstaterades i Helsingfors.

De smittade personerna har under den senaste tiden besökt Sydafrika och Nigeria. Smittorna hör inte ihop med den tidigare smittkedjan. I Helsingfors har nu bekräftats sammanlagt tre coronavirussmittor orsakade av omikronvarianten.

De som har varit i nära kontakt med de smittade har försatts i karantän och andra exponerade utreds.

”Omikronsmittan kan förebyggas på samma sätt som övriga coronavirussmittor. Jag påminner att det är viktigt att ha hand om vaccinationsskyddet, god hand- och munskyddshygien och tillräckliga avstånd. Om du får symtom ska du stanna hemma och vid behov söka dig till coronavirustest”, påminner Sanna Isosomppi, överläkaren vid epidemiologisk verksamhet i Helsingfors.

I Helsingfors kan du söka dig till coronatest genom att göra en symtombedömning på omaolo.fi eller genom att ringa coronavirusrådgivningen, tfn 09 310 10024 (vardagar kl. 8–18)

Ytterligare information