HELMIME-turnén tar med sig mimkonst till biblioteken i Helsingfors

Den Helsingforsbaserade dans- och mimteatern Auracos HELMIME-turné besöker sju bibliotek i Helsingfors från mars till maj.
Kolme miimitaiteilijaa

Under våren 2022 får vi se föreställningar som består av komiska mimnummer på biblioteken i Helsingfors. Den Helsingforsbaserade dans- och mimteatern Auracos HELMIME-turné besöker sju bibliotek i Helsingfors från mars till maj. Mimmievenemangen är avgiftsfria och de ordlösa verken kräver inga språkliga färdigheter av åskådarna. Föreställningarna är lämpliga för alla åldrar.

Mim är en icke-verbal och mångsidig konstform som är på uppgång och där artister skapar berättelser och stämningar genom rörelser, gester och orörlighet. Mimnumren beskriver vardagens glädjeämnen, stunder av lycka och misstag och ibland trasslar det till sig rejält. Mim litar på fantasins kraft, hos både artister och åskådare.

På biblioteksturnén får publiken inte bara uppleva mimföreställningar utan även prata med artisterna. Efter föreställningarna får tittarna ordet och möjligheten att fråga om mimkonst eller kommentera vad de sett. Konstnärerna och publiken kan också pröva på olika mimtekniker tillsammans.

Mer information:

På scen: Eliška Kasprzyk, Tomaš Kasprzyk, Kati Lehtola
Längd: 30 min
Språk: ordlös
Åldersrekommendation: lämlig för alla åldrar
Biljetter: gratis

HELMIME-turnéns tidtabell

lör. 12.3 kl. 13 & 14 Svedängens bibliotek
lör. 19.3 kl. 13 & 14 Norra Haga bibliotek
lör. 2.4 kl. 13 & 14 Kasbergets bibliotek
lör. 9.4 kl. 13 & 14 Stapelstadens bibliotek
lör. 23.4 kl. 13 & 14 Drumsö bibliotek
lör. 7.5 kl. 13 & 14 Sockenbacka bibliotek
lör. 14.5 kl. 13 & 14 Skomakarböle bibliotek

Mer information:www.helmet.fi/helmime(Länk leder till extern tjänst)

Bild: Minna Hatinen / Auraco