En avtalspartner för tjänster inom övervakning och förvaltning av Helsingfors stads datakommunikationsnät

Helsingfors stad har konkurrensutsatt en avtalspartner för tjänster inom övervakning och förvaltning av datakommunikationsnätet.
Henkilöt tekevät töitä aulatilassa.

Helsingfors stad har konkurrensutsatt en avtalspartner för tjänster inom övervakning och förvaltning av datakommunikationsnätet. Fujitsu Finland Oy har valts till tjänsteleverantör.

Helsingfors stad har inlett ett stort projekt med syfte att bygga om sin digitala grund. Den digitala grunden är en helt ny serviceorganisation som centralt tillhandahåller datasäkerhets-, infra- och nättjänster samt gemensamt IT-stöd för alla sektorer och affärsverk.

”Huvudmålet för ändringsprogrammet för den digitala grunden är ett säkert och snabbt nät som möjliggör innovativa tjänster. Fujitsus övervaknings- och förvaltningstjänster för datakommunikationsnätet förbättrar den övergripande nätförvaltningen och servicenivån, och avtalet medför kostnadsfördelar. I takt med att datamängderna ökar kommer betydande investeringar att göras i övergripande nätförvaltning och cybersäkerhet”, säger Helsingfors stads digitaliseringschef Mikko Rusama.

Avtalets inköpsvärde för fyra år är omkring 7,7 miljoner euro exklusive moms.

Foto: Helsingfors stad / Kuvatoimisto Kuvio Oy