Biljetter till simturer för damer i Jakobacka simhall bokas i fortsättningen på nätet

I Jakobacka simhall arrangeras populära simturer för damer på tisdagar. Fr.o.m. tisdagen den 31 augusti 2021 bokas platserna till dessa simturer via nätet.
Kuvassa nainen on Jakomäen uimahallin altaassa

I Jakobacka simhall arrangeras populära simturer för damer på tisdagar. Fr.o.m. tisdagen den 31 augusti 2021 bokas platserna till dessa simturer via nätet på https://ssl.eventilla.com/cal/jakomaenuimahalli.?lang=SV(Länk leder till extern tjänst) Antalet platser till simturer för damer är begränsat. Tidigare kunde man endast få en plats genom att köa. Den nya förvägsbokningen på nätet minskar bl.a. behovet att köa. För de allra första turerna finns personal på plats i simhallen för att hjälpa till med bokningarna.
Den i förväg bokade biljetten visas för personalen vid ingången och inträdesavgiften betalas till kassan. Det är möjligt att betala med kort, kontanter, betalningsförbindelse eller motionsförmån. På simturer för damer rekommenderas användning av serie- eller månadskort för att undvika köar.

En biljett ger rätt till två timmars vistelse i simhallen. Kunderna ska lämna duschutrymmena 15 minuter innan turen avslutar. Biljetter kan bokas sju dygn före simturen. Den som bokar biljetter ska vara över 12 år. Det är möjligt att boka biljetter till en tur i taget, högst 5 st./kund. Alla som vill få plats i turen måste ha en i förväg bokad biljett, också barn. Alla som kommer till turen självständigt ska vara simkunniga och minst 12 år gamla. Högst två barn under 7 år som inte kan simma kan följa med en vuxen på turen. Åldersgränsen för pojkar som får följa med på simturen för damer är fem år.

Under simturerna för damer finns endast kvinnlig personal på plats i simhallen, med undantag av dörrvakten som är en man och som först efter att turen avslutat har tillgång till bassängavdelningen samt tvätt- och omklädningsrummen.

Simturer för damer i Jakobacka simhall

kl. 14–16 (simtiden slutar kl. 15.30, kunderna ska lämna duschrummen kl. 15.45 och hallen senast kl. 16.00)
kl. 16–18 (simtiden slutar kl. 17.30, kunderna ska lämna duschrummen kl. 17.45 och hallen senast kl. 18.00)
kl. 18–20 (simtiden slutar kl. 19.30, kunderna ska lämna duschrummen kl. 19.45 och hallen senast kl. 20.00)

För tillfället har antalet kunder för varje simtur begränsats till högst 30 personer. Platsbokningarna är bindande. Om kunden inte kan komma till simturen på grund av ett plötsligt hinder ska platsen avbokas.

Webbplatsen för biljettbokning https://ssl.eventilla.com/cal/jakomaenuimahalli.?lang=SV(Länk leder till extern tjänst) kan användas på finska, svenska, engelska och somaliska.

I Helsingfors stads lokaler för inomhusidrott följs gällande myndighetsanvisningar och hälsosäkerhetsåtgärder. I praktiken innebär det bl.a. att kontakter ska minimeras, god handhygien iakttas och säkerhetsavstånd till andra människor hållas. Användning av ansiktsmask rekommenderas inomhus till alla över 12 år, om inte något hälsorelaterat skäl gör det omöjligt att använda en mask. Mask behöver dock inte användas under träningen. Dessutom ska onödig vistelse i omklädnings- och toalettutrymmena i idrottslokalerna undvikas.

Mer information om Jakobacka simhall(Länk leder till extern tjänst)

I fortsättningen ska platserna på simturer för damer i Jakobacka simhall bokas i förväg via nätet på https://ssl.eventilla.com/cal/jakomaenuimahalli.?lang=SV(Länk leder till extern tjänst)

För mer information kontakta personalen.

Foto: Konsta Linkola