Bekanta dig med utställningen om framtidens gator och dela din upplevelse av Esplanadens gatuförsök

I juni invigdes nya utvidgade promenad-, vistelse- och cykelområden på Esplanaden. I september kommer två evenemang med anknytning till gatuexperimentet på Esplanaden att anordnas som en del av Helsinki Design Week. Workshopen, som är öppen för alla, kommer att samla in erfarenheter och feedback om gatugatuförsök och rapportera om de designlösningar som har implementerats. Utställningen presenterar design- och planeringsprocessen för Esplanadens gatuförsök. Välkommen med!
Kukkia Pohjoisesplanadilla.
Bild: Veikko Somerpuro

Workshop öppen för alla

Esplanadens gatuförsök är fullt av överraskande detaljer, var och en noggrant genomtänkt. I workshopen, som är öppen för alla, kan du dela med dig av dina tankar kring genomförandet och delta i utvecklingen av gatorna. I denna workshop kommer vi att vidareutveckla Esplanadexperimentet för år 2024.

Workshopen äger rum på Sofia Helsinki Lyhtysali, Sofiagatan 4 C fredagen 8.9. kl. 16–18. Du är fri att komma förbi workshopen när det passar dig och deltagande kräver ingen föranmälan.  Länk till ytterligare information om evenemanget (på finska).(Länk leder till extern tjänst)

Visioner av framtidens gator -utställning

Hur designar man framtidens gata? Hur kan design användas för att göra en stad mer välkomnande? Vad gör stadsplanerare? I utställningen som presenterar försök med Esplanaderna får du lära känna gatornas nya utseende och historien bakom designlösningarna.

Förutom gatuförsök på Esplanaden kommer utställningen att visa nya skyltmodeller för Helsingfors centrum. Kom och se hur design bidrar till att skapa säkra och tillgängliga gator för alla, och ge oss dina synpunkter på skyltningen.

Utställningen är öppen på Espa-scenen den 13–15.9. kl. 12–18.  Länk till informationen om utställningen i evenemangskalendern (på finska).(Länk leder till extern tjänst)

Evenemangen arrangeras av WSP Design Studio och Helsingfors stad. Evenemangen är en del av Helsinki Design Week, som kommer att äga rum 8–17.9.2023 runt om i staden. Information om evenemanget finns på Helsinki Design Weeks webbplats på finska.(Länk leder till extern tjänst)

Ihmisiä kävelemässä Pohjoisesplanadilla.
Bild: Teina Ryynänen