Coronavirussmittor har konstaterats på Kasbergets seniorcenter

Sex boende och två arbetstagare på Kasbergets seniorcenter har konstaterats vara smittade med coronavirus. De första smittorna hos boende konstaterades 8.8.
Roihuvuoren seniorikeskus.

Sex boende och två arbetstagare på Kasbergets seniorcenter har konstaterats vara smittade med coronavirus. De första smittorna hos boende konstaterades söndagen den 8 augusti. Boende med smitta är från samma grupphem.

Som försiktighetsåtgärd har alla boende på grupphemmet testats för coronavirus. De boende vårdas i sina egna rum i omständigheter som liknar karantänen.

– Testning av de boende ordnades snabbt. Nu gör vi allt för att förhindra spridningen av coronavirus på seniorcentret, berättar serviceområdeschef Maritta Haavisto.

Alla insjuknade boende har fått två vaccin mot coronaviruset.

– Den hela vaccinserien skyddar bra mot den allvarliga coronavirussjukdomen. Hittills har merparten av insjuknade boende klarat sig med ganska lindriga eller måttliga symtom men vi följer noggrant hur alla mår, fortsätter Haavisto.

Smittkällan är inte ännu helt säker, den epidemiologiska enheten utreder den.

De anhöriga till de boende på grupphemmet har underrättats om läget. Tills vidare är det förbjudet att besöka grupphemmet, men de anhöriga kan kontakta de boende till exempel per telefon.

Bild: Maarit Miettinen