Nuorisotilojen ja leirikeskusten varaaminen

Helsingin kaupungilla on moneen käyttötarkoitukseen sopivia tiloja nuorisotaloissa, leirikeskuksissa ja muissa toimipisteissä ympäri kaupunkia.

Nuorten ryhmät, järjestöt, yhdistykset sekä muut toimijat voivat varata näitä tiloja omaan käyttöönsä esimerkiksi ryhmä- ja leiritoiminnan järjestämiseen.​​ Voit varata tiloja sekä säännölliseen että satunnaiseen käyttöön. Varattavissa on lisäksi erilaisia laitteita ja välineitä.

Järjestöt, yhdistykset sekä muut toimijat ja ryhmät voivat hakea säännöllistä, viikoittaista vuoroa nuorisotoiminnan tiloista vähintään kolme kuukautta kestävään toimintaan. Tiloja kaudelle syksy–kevät haetaan huhtikuun viimeiseen arkipäivään mennessä.

Nuorisotilojen kausivaraushaku syksyn 2024 ja kevään 2025 toimintaan on  päättynyt 30.4.2024. Haku toteutettiin Varaamo-palvelussa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Ohjeet kausivaraushakemuksen tekemiseen löydät tämän sivun alaosasta.

Tee yksittäinen varaus Nuorisotilojen tilavarauslomakkeella. Pyydä lomake nuorisopalveluiden toimipisteistä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Palauta lomake siihen toimipisteeseen, josta haluat varata tilan.

Varaamosta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) voit varata kaupungin tiloja ja laitteita yksittäisiä tilaisuuksia varten ympäri vuoden.

 

Leiri- ja kurssikeskusten tilat

Tiloja leiri- ja kurssikeskuksista seuraavalle vuodelle haetaan 15.9. mennessä (määräajan ollessa lauantai tai pyhäpäivä haku päättyy edellisenä arkipäivänä), 

Tutustu varattaviin tiloihin leiri- ja kurssikeskusten omilla sivuilla: 

Tilojen haku leiri- ja kurssitoimintaan vuodelle 2024 on päättynyt 15.9.2023. Mahdollisia vapaaksi jääneitä vuoroja voi kysellä suoraan leiri- ja kurssikeskuksista.

Katso lisätietoja yllä olevien tilojen varaamisesta täältä.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

Päiväleirit kesäloman aikana

Nuorisotiloista voi hakea vuoroja päiväleirien tai vastaavien toteuttamiseen koululaisten kesäloman aikana. Tiloja päiväleiritoimintaan seuraavalle vuodelle haetaan 15.9. mennessä (määräajan ollessa lauantai tai pyhäpäivä, haku päättyy edellisenä arkipäivänä).

Tilojen haku kesän 2024 päiväleiritoimintaan on päättynyt 15.9.2023. Mahdollisia vapaaksi jääneitä vuoroja voi kysellä suoraan nuorisotiloista.

Päiväleirit syys-, joulu- ja talviloman aikana

Nuorisotiloista voi hakea vuoroja päiväleirien tai vastaavien toteuttamiseen koululaisten syys-, joulu- ja talvilomien aikana.

Tilojen haku vuoden 2024 päiväleiritoimintaan on päättynyt. Mahdollisia vapaaksi jääneitä vuoroja voi kysellä suoraan nuorisotiloista.

 

Varaamo on Helsingin kaupungin tilavarauspalvelu, jonka kautta voit varata kaupungin julkisia tiloja, työpisteitä ja laitteita käyttöösi. Tämän linkin kautta pääset Varaamoon (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Nuorisopalvelut lainaavat erilaisia välineitä. Lainattavia retkeilyvälineitä löydät Wempaimistosta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)ja ääni- ja valokalustoa AV-lainaamosta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Tilojen ja palvelujen käyttö on joko maksutonta tai maksullista.

Tilojen maksuton käyttö ​

 • ​Rekisteröityneiden helsinkiläisten järjestöjen ja yhdistysten toiminta. ​ ​
 • Helsinkiläisten asukkaiden ja yhteisöjen omaehtoinen ryhmätoiminta ja kansalaistoiminta. ​
 • Perusopetuslain mukainen koululaisten iltapäivätoiminta, taiteen perusopetuksen ryhmä- ja yksilöopetus sekä kotouttamista edistävä ryhmätoiminta. Alle 29-vuotialle suunnattu oppilaitosten toiminta on aina maksutonta. ​
 • Helsingin kaupungin toimialojen ja kaupunginkanslian oma toiminta. ​ ​

​Tilan käytöstä ei pääsääntöisesti peritä maksua edellä mainitun toiminnan osalta.

Tilojen maksullinen käyttö ​

 • Yritysten ja uskonnollisten yhdyskuntien toiminta. ​ ​
 • Muiden kuntien asukkaiden ja yhteisöjen järjestämä toiminta. ​ ​
 • Muiden toimijoiden järjestämä toiminta. ​ ​
 • Yksityistilaisuudet (kuten perhejuhlat ja synttärit) ​

Tilojen käytöstä perittävät maksut löytyvät Varaamo-palvelusta.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Laitteiden ja välineiden käytöstä perittävät maksut

Laitteiden ja välineiden käyttö on pääasiassa maksutonta. Tarkista laitteiden ja välineiden käytöstä perittävät maksut Varaamon,(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) AV-lainaamon(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja Wempaimiston (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)sivuilta.

Nuorisotilojen henkilökunta antaa mielellään lisätietoja varattavissa olevista tiloista ja auttaa hakemuksen tekemiseen liittyvissä kysymyksissä. Nuorisotilojen yhteystiedot löydät Nuorten.hel.fi sivustolta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). ​

Hakuohjeet

Täältä löydät ohjeet hakemuksen tekemiseen.

Nuorisotoiminnan tilojen kausivaraushaku 2024-2025

Järjestöt, yhdistykset sekä muut toimijat ja ryhmät voivat hakea säännöllistä, viikoittaista vuoroa nuorisopalveluiden tiloista vähintään kolme kuukautta kestävään toimintaan.

 1. Tutustu varattavissa oleviin tiloihin tilavaraus.hel.fi-sivustolla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
 2. Lue tällä sivulla olevat hakuohjeet huolellisesti läpi.
 3. Täytä sähköinen kausivaraushakemus osoitteessa tilavaraus.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Hakuaika alkaa torstaina 4.4.2024 ja päättyy tiistaina 30.4.2024 klo 16

Nuorisopalveluiden tilojen käytön ensisijaisuusperusteet​

Kausivarausten jakoperusteena noudatetaan seuraavia ensisijaisuusperusteita:​ ​

 1. ​Nuorisopalveluiden oma toiminta. ​ ​
 2. 9–24-vuotiaille suunnattu harrastus- ja kansalaistoiminta, jonka järjestäjänä on rekisteröity tai rekisteröimätön helsinkiläinen yhdistys, ryhmä tai yhteisö. (Ei yrityksen järjestämä toiminta) ​ ​
 3. Helsingin kaupungin toimialojen ja kaupunginkanslian järjestämä toiminta. ​ ​
 4. Muu toiminta, jonka järjestäjänä on rekisteröity tai rekisteröimätön helsinkiläinen yhdistys, ryhmä tai yhteisö. (Ei yrityksen järjestämä toiminta) ​
 5. Yritysten, yksityishenkilöiden sekä muiden kuntien järjestöjen ja yhteisöjen järjestämä toiminta.

Nuorisopalveluiden tilojen maksuton ja maksullinen käyttö

Maksuton käyttö ​

 • ​Rekisteröityneiden helsinkiläisten järjestöjen ja yhdistysten toiminta. ​ ​
 • Helsinkiläisten asukkaiden ja yhteisöjen omaehtoinen ryhmätoiminta ja kansalaistoiminta. ​
 • Perusopetuslain mukainen koululaisten iltapäivätoiminta, taiteen perusopetuksen ryhmä- ja yksilöopetus sekä kotouttamista edistävä ryhmätoiminta. Alle 29-vuotialle suunnattu oppilaitosten toiminta on aina maksutonta. ​
 • Helsingin kaupungin toimialojen ja kaupunginkanslian oma toiminta. ​ ​

Maksullinen käyttö ​

 • Yritysten ja uskonnollisten yhdyskuntien toiminta. ​ ​
 • Muiden kuntien asukkaiden ja yhteisöjen järjestämä toiminta. ​ ​
 • Muiden toimijoiden järjestämä toiminta. ​ ​
 • Yksityistilaisuudet (kuten perhejuhlat ja synttärit) ​

Tilojen käytöstä perittävät maksut löytyvät uudistuvan Varaamon väliaikaisesta osoitteesta osoitteessa tilavaraus.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä Varaamo-palvelusta.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Hakuohjeet

Täytä sähköinen kausivaraushakemus osoitteessa tilavaraus.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) hakuaikana. Hakuaika alkaa torstaina 4.4.2024 ja päättyy tiistaina 30.4.2024 klo 16

 1. Kirjaudu palveluun.​
 2. Valitse sivun yläreunasta Kausivaraus.​
 3. Valitse Täytä hakemus.​
 4. Lisää haluamasi tilat hakemukselle. ​
 5. Valitse hakukierros ja klikkaa Täytä hakemus –painiketta. ​
 6. Täytä varauksen tiedot. ​
 7. Aseta tilat toivomaasi järjestykseen. ​
 8. Tallenna varaustoive.
 9. Lisää toinen kausivaraustoive, mikäli haluat hakea tiloja myös toiselle ryhmälle.​
 10. Aseta ensisijaiset aikatoiveet ja muut aikatoiveet kaikille hakemillesi ryhmille.​ Tarkista kausivarattavat ajat jokaisen tilan osalta.
 11. Täytä omat/järjestön/yhdistyksen/yhteisön/yrityksen tiedot.​
 12. Tarkista hakemuksen tiedot, hyväksy sopimusehdot ja Lähetä hakemus.​
 13. Tarkista hakemuksen lähettämisen jälkeen Omat hakemukset -sivulta, että hakemuksen tila on "Käsittelyssä". Lähetetyn hakemuksen tunnistat sinisestä Käsittelyssä-symbolista.

Tutustu varattaviin tiloihin ja lisää niistä sopivimmat hakemukselle. Voit myöhemmin järjestää ja poistaa tiloja hakemukselta. Hakemusta voi muokata hakuajan päättymiseen asti.​

Lisää kaikki kausivaraukset samalle hakemukselle. Jos hakemiesi vuorojen määrä on suuri ja niiden hakeminen ei onnistu yhdellä hakemuksella, ole yhteydessä asiakaspalveluun varaamo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).

Jos samalta hakijalta on monta hakemusta, vain viimeisin hakemus huomioidaan. ​​Poistathan aiemmin lähetetyt hakemukset. Lähetetyn hakemuksen tunnistat sinisestä Käsittelyssä-symbolista.

Ilmoita kaikki toiminnalle sopivat tilat ja ajat hakemuksessa. Useamman tila- ja aikatoiveen ilmoittaminen parantaa mahdollisuuksia saada toiveiden mukaiset tilat ja ajat.​ Tilat on ilmoitettu järjestelmässä sekä yksittäisinä tiloina että tilakokonaisuuksina. Tilatoiveita on siten mahdollista esittää useampaan saman toimipisteen tilaan. Varaa aikaa myös ennakkovalmisteluille ja loppusiivoukselle. 

Hakemukset priorisoidaan ensisijaisuusperusteiden mukaisesti. Tee hakemus järjestönä, ryhmänä tai yhteisönä, jos toiminta on yhdistystoimintaa, omaehtoista kansalaistoimintaa tai kaupungin sisäistä toimintaa. Yksityishenkilöiden ja yritysten hakemukset ovat ensisijaisuusperusteissa viimeisenä. ​Tarkista, että toiminnan kohderyhmä ja toiminnan tyyppi ovat merkittyinä oikein.

Hakijan on hyväksyttävä sopimusehdot ennen hakemuksen lähettämistä.

Varausvahvistus

​Varausvahvistus toimitetaan hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen toukokuun 2024 loppuun mennessä.​

Lisätietoa

​Nuorisopalveluiden henkilökunta antaa mielellään lisätietoja varattavissa olevista tiloista ja auttaa hakemuksen tekemiseen liittyvissä kysymyksissä.  Katso nuorisotilojen yhteystiedot Nuorten.Hel.fi-sivustolta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). ​ ​