Palvelukeskukset

Tällä sivulla

Palvelukeskukset ovat sinua varten

Palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka eläkeläisille ja työttömille, jotka kaipaavat juttuseuraa, tekemistä tai tukea arkeen. Helsingissä on yhteensä 15 palvelukeskusta. Olet tervetullut niihin kaikkiin riippumatta siitä, missä päin kaupunkia asut.

Palvelukeskukset tarjoavat mukavan tavan viettää aikaa. Voit tulla lukemaan päivän lehden tai syömään lounasta ravintolaan. Saat apua myös kaupungin eri palveluihin liittyvissä asioissa. 

Voit tutustua palvelukeskusten tiloihin ja avoimien ryhmien toimintaan ilman ilmoittautumista. Maksuttoman palvelukeskuskortin voit hakea palvelukeskuksen neuvonnasta. 

Löydä lähin palvelukeskus

Palvelukeskusten kädentaitoryhmät

Palvelukeskusten kädentaitoryhmät tarjoavat luovaa tekemistä esimerkiksi käsitöiden ystäville. Voit harrastaa omatoimisesti tai osallistua ohjatuille kursseille. Kysy lisää ryhmistä palvelukeskuksen neuvonnasta. 

Näissä palvelukeskuksissa voit harrastaa kädentaitoja

Ikäihmiset pelaavat lautapeliä
Kuva: Katja Tähjä

Liikunta palvelukeskuksissa

Kaikissa palvelukeskuksissa on tarjolla mahdollisuus liikkua. Voit osallistua erilaisiin ohjattuihin liikuntaryhmiin ja käydä omatoimisesti kuntosalilla.

Osa liikuntaryhmistä on maksullisia. Kuntosalin käyttö on maksutonta. Tarvittavan palvelukeskuskortin saat maksutta palvelukeskuksen neuvonnasta.

Lue lisää liikuntaryhmistä palvelukeskusten verkkosivuilta

Kirjasto palvelukeskuksissa

Kontulan, Kustaankartanon, Roihuvuoren, Riistavuoren ja Myllypuron palvelukeskusten kirjastopisteissä voit asioida Helmet-kirjastojen kirjastokortilla.

Lisäksi Kinaporin ja Kampin palvelukeskuksissa palvelevat palvelukeskusten omat kirjastopisteet.

Katso palvelukeskukset, joissa on kirjasto

Palvelukeskusten digituki

Useimmista palvelukeskuksista voit varata ajan digitukeen joko puhelimitse tai paikanpäältä. Saat henkilökohtaista neuvontaa esimerkiksi älypuhelimen tai tabletin sujuvaan käyttöön. 

Katso palvelukeskusten toimipisteet ja yhteystiedot

Ikäihminen käyttää tablettia
Kuva: Katja Tähjä