Vapaaehtoistoiminta

Tällä sivulla

Seuraa ja tekemistä vapaaehtoistoiminnasta

Vapaaehtoisemme tarjoavat apua ja rikastuttavat monen ihmisen arkea eri tavoin. Senioreille on tarjolla digineuvontaa ja monenlaista yhdessä tekemistä palvelukeskuksissa. Voit saada esimerkiksi kaverin kulttuuritapahtumiin tai toimia itse vapaaehtoisena senioripalveluissa. 

Löydä tekemistä ja seuraa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Hae kulttuurikaveria seuraksi elämyksiin

Kulttuurikaverit ovat apuna kaikille, joille kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, joita yksin lähteminen ei houkuttele tai joille se on vaikeaa. Vapaaehtoiset kulttuurikaverit lähtevät seuraksesi tapahtumaan, varaavat liput ja tarvittaessa avustavat tai opastavat tapahtumapaikalle. HelsinkiMissio järjestää yhdessä Helsingin kaupungin kanssa kulttuurikaveritoimintaa.

Kulttuurikaverin seurassa maksat pääsylipustasi korkeintaan 5 euroa. Ilmaistapahtumiin pääset maksutta. Kulttuurikaverin seura ja opastus on ilmaista. 

Näin saat kulttuurikaverin

  1. Valitse mieleisesi kulttuuritapahtuma HelsinkiMission verkkosivuilta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
  2. Soita numeroon (09) 23 120 375 (Linkki aloittaa puhelun)(takaisinsoittopalvelu) tai lähetä sähköpostia osoitteeseen kulttuurikaveri@helsinkimissio.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).
  3. Kerro mieleisesi tapahtuma, johon haluaisit osallistua.
  4. Kaveri varaa lipun ja soittaa sinulle. Sopikaa missä ja milloin tapaatte. Nauti kulttuurielämyksestä!
Ikäihmiset ulkoilevat puistossa
Kuva: Katja Tähjä

Hae vapaaehtoiseksi

Meillä on vapaaehtoistehtäviä moneen makuun, lue lisää vapaaehtoitoiminnan sivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tule mukaan vapaaehtoiseksi esimerkiksi senioripalveluihin! Sinua tarvitaan juuri sellaisena kuin olet. Seniorikeskusten, palvelukeskusten ja palvelutalojen asukkaat tarvitsevat apua esimerkiksi ulkoilussa ja muissa arjen toimissa. Mutta jos osaat vaikka laulaa ja laulattaa, soittaa tai askarella, vapaaehtoisena voit myös opettaa tai esiintyä meille. Kerro omat ideasi!

Voit toimia omien aikataulujen mukaan säännöllisesti tai satunnaisesti. Mukaan pääset olemalla yhteydessä suoraan senioripalveluihin. 

Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta senioripalveluissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Vapaaehtoisena saat

  • Kiinnostavaa ja merkityksellistä tekemistä
  • Oppia uusia taitoja
  • Tavata uusia ihmisiä
  • Perehdytyksen ja tarvittaessa lisäkoulutusta
  • Ilon ja onnistumisen kokemuksia