Liikuntaa omatoimisesti

Tällä sivulla

Ulkoilu

Helsingissä on useita eripituisia ulkoilureittejä, joiden varrella voi nauttia luonnosta ja ulkona liikkumisesta. Joidenkin ulkoilureittien varrelta löytyy myös lihasvoimien ja tasapainon harjoittamiseen soveltuvia ulkokuntoiluvälineitä.

Kuntosaliharjoittelu

Kuntosaliharjoittelu on turvallinen tapa lihasvoimien kehittämiseen. Helsingin kaupungin liikuntapalveluilla on useita kuntosaleja ympäri Helsinkiä. Kuntosaleissa on nykyaikaiset kuntolaitteet monipuoliseen kuntosaliharjoitteluun. 

Opastus kuntosalilla

Mikäli kaipaat tukea kuntosaliharjoittelun aloittamiseen, voit varata itsellesi ajan henkilökohtaiseen kuntosaliohjaukseen. Katso alla olevasta listauksesta kuntosalit, joista voit varata ajan kuntosaliohjaukseen.

  • Itäkeskus, puh. 09 310 87205
  • Kontula, puh. 09 310 87453
  • Pirkkola, puh. 09 310 87913
  • Oulunkylä, puh. 09 310 87885 
  • Latokartano, puh. 09 310 87755
  • Töölön kisahalli, puh. 09 310 87858
Ikäihminen jumppaa jumppakepin kanssa
Kuva: Maarit Hohteri

Palvelukeskusten kuntosalit

Kaikissa Helsingin kaupungin palvelukeskuksissa on kuntosali, jossa on monipuoliset ja turvalliset kuntosalilaitteet. Kuntosalin käyttö palvelukeskuksissa on eläkeläisille maksutonta. Tarvittavan palvelukeskuskortin saat maksutta palvelukeskuksen neuvonnasta. 

Löydä lähin palvelukeskus

Uimahallit

Uinti on monipuolista liikuntaa, joka parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä lihaskestävyyttä. Uimahalleissa järjestetään myös vesijumppaa, jossa harjoitetaan veden vastuksen ja välineiden avulla lihaskuntoa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Harjoittelu tapahtuu matalassa altaassa, jossa jalat yltävät pohjaan. 

Uimahallien aukioloajoista, sarjakorttien hintatiedoista ja muista palveluista voit kysyä suoraan uimahallista.

Löydä lähin uimahalli(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ikäihminen uimahallissa
Kuva: Maarit Hohteri

Etäliikunta

Kotona liikkuminen on helppoa. Jos ulkona sataa räntää tai kaipaa vaihtelua arjen askareisiin, voi hyödyntää erilaisia internetistä löytyviä etäliikuntavideoita. 

Helsinki-kanavalta löytyy useita noin 30 minuutin pituisia seniorijumppavideoita, joiden avulla voi harjoitella itsenäisesti omien aikataulujen mukaisesti. 

Löydät Helsinki-kanavalta muun muassa:

  • kehonhuoltoa
  • tanssia
  • lihasvoimaa
  • tuolijumppia

Katso Helsinki-kanavan liikuntavideoita (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yle Areenan jumppavideot

Lyhyempiä jumppahetkiä kaikenikäisille löytyy Yle Areenasta. Videot on toteutettu Ylen ja Helsingin kaupungin yhteistyönä. Noin 10 minuuttia kestäviä videoita löytyy jopa 60 erilaista. Voit jumpata oman kuntosi mukaan joko istuen tai seisten.

Katso Yle Areenan jumppahetkiä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tuolijumppaa etänä

Alueliikunnan ohjaama maksuton Etätuolijumppa Teamsin välityksellä Maanantaisin klo 14.30 - 15.00.

Liity etätuolijumppaan Microsoft Teamsin kautta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)