Hyppää pääsisältöön

Kaisaniemenpuisto, Varsapuistikko ja Kaisaniemenranta

Kaisaniemenpuisto on Suomen vanhin julkinen puisto sekä Helsingin keskustan vanhin historiallinen puisto. Tavoitteena on kehittää Kaisaniemenpuistosta vehreä, viihtyisä ja tapahtumarikas kaupunkipuisto.
Näkymä Kaisaniemenpuistoon.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi puisto- ja katusuunnitelmat joulukuussa 2021. 

Tällä hetkellä on käynnissä Kaisaniemenpuiston ja Kaisaniemenrannan puisto- ja katualueiden peruskorjauksen rakennussuunnittelu. Suunnitelmat valmistuvat tämän hetkisen arvion mukaan alkuvuodesta 2023.

Rakentamisen osalta on tänä syksynä käynnistynyt Varsapuistikon ja pohjoisen näköalatasanteen  peruskorjaustyöt. Lisäksi puistoon istutetaan muutamia uusia puita. Tulevien vuosien osalta rakentamisen aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Kaisaniemenpuisto on Suomen vanhin julkinen puisto sekä Helsingin keskustan vanhin historiallinen puisto. Tavoitteena on kehittää Kaisaniemenpuistosta vehreä, viihtyisä ja tapahtumarikas kaupunkipuisto. Puiston historiallisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokkaita kerroksia säilytetään ja vahvistetaan. Kehittämisen painopisteet ovat liikenteellisissä järjestelyissä, puistorakenteiden kunnostamisessa ja toimintojen jäsentelyssä kulttuuri- ja maisemahistorialliset arvot huomioon ottaen.

Keskeistä on myös puiston arvokkaan kasvillisuuden uudistaminen ja täydentäminen tarvittavilta osin. Lisäksi saneerataan puistoalueella sijaitsevaa vesihuoltoverkostoa ja muuta kunnallistekniikkaa.  Suunnittelu sisältää myös Varsapuistikon ja Kaisaniemenranta-nimisen kadun.

Puisto- ja katusuunnitelmat perustuvat voimassa olevaan asemakaavaan.

Suunnitelmat ja asiakirjat Helsingin karttapalvelussa

Yhteystiedot

Nimi:
Kaija Laine

Otsikko:
Helsingin kaupunki, Maankäyttö ja kaupunkirakenne
Puhelinnumero:
09 310 38625
Sähköposti:
kaija.laine@hel.fi

Nimi:
Tiina Perälä

Otsikko:
Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy
Puhelinnumero:
09 622 71727