Pormestari Vartiainen Tokiossa uuden globaalin kaupunkiverkoston tapaamisessa ja City–Tech.Tokyo-startup-tilaisuudessa

Tokion kuvernööri Yuriko Koike on kutsunut kaupunkien johtoa eripuolilta maailmaa Global City Network for Sustainability (G-NETS) -verkoston tapaamiseen 27.2.–1.3. Kyseessä on uuden globaalin kaupunkiverkoston ensimmäinen tapaaminen. Helsingin ohella tapaamiseen osallistuu 32 muun kaupungin johtoa – muun muassa New Yorkin, Amsterdamin, Pariisin, Los Angelesin, Brysselin ja Soulin edustajat. Matkalla pormestari puhui myös maailman suurimpiin kuuluvassa kaupunkiteknologia-alan City–Tech.Tokyo-startup-tilaisuudessa.
Tänään City.Tech–Tokyo-startup-tilaisuudessa pormestari Vartiainen esitteli Helsingin startup-ekosysteemiä. Kuva: Helsingin kaupunki / Helsingfors stad / City of Helsinki
Tänään City.Tech–Tokyo-startup-tilaisuudessa pormestari Vartiainen esitteli Helsingin startup-ekosysteemiä. Kuva: Helsingin kaupunki / Helsingfors stad / City of Helsinki

– Helsinki on maailmalla toivottu vieras kestävän kaupunkikehityksen tilaisuuksiin, ja osaamistamme on ilo viedä maailmalle. Äärimmäisen tärkeää on myös, että me opimme muilta. Tässä keskustelut kollegoiden kanssa eri puolilta maailmaa ovat arvokkaita. Tokion-matka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden syventää suhdetta niin Tokion kuin myös monen muun kaupungin kanssa. Startup-tilaisuus puolestaan mahdollistaa Helsingin esilletuomisen japanilaisille startupeille ja sijoittajille. On aina kunnia esitellä Helsinkiä ja houkutella ulkomaisia yrityksiä tutustumaan kaupunkiimme. Alueemme on startup-ekosysteemien vertailussa kokoaan suurempi, ja Euroopassa Helsinki kasvaa pääomasijoituksilla mitaten neljänneksi nopeiten eli myös sillä mittarilla Helsingin vetovoima on kiistaton, pormestari Juhana Vartiainen summaa.

Pormestari Vartiaisen G-NETS-verkoston tilaisuudessa kuultavan puheenvuoron keskiössä on erityisesti turvallisten kaupunkien kehittäminen. Lisäksi verkosto käsittelee tapaamisessaan kestävyyteen, osallisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen liittyviä teemoja tavoitteenaan löytää yhdessä ratkaisuja näihin liittyviin globaaleihin haasteisiin. Helsingin kannalta verkostotapaamisessa keskeistä on paitsi muilta oppiminen myös uusien kontaktien luominen ja suhteiden syventäminen useiden eri kaupunkien kanssa.

Tänään City–Tech.Tokyo-startup-tilaisuudessa pormestari Vartiainen esitteli Helsingin startup-ekosysteemiä ja mahdollisuuksia, joita kaupunki tarjoaa kansainvälisille startupeille ja osaajille. Ensimmäistä kertaa järjestettävä City.Tech–Tokyo on suuruusluokaltaan globaaliin kärkeen kuuluva tilaisuus startupeille, investoreille ja muille kasvuyritysalan sidosryhmille. Tilaisuudessa tuetaan erityisesti startupeja, jotka kehittävät ratkaisuja kestävän yhteiskunnan hyväksi.