Maria 01:n vetovoima startup-yrittäjien keskuudessa on huima

Startup-keskittymä Maria 01 on julkaissut vuoden 2023 vaikuttavuusraporttinsa. Raportin mukaan vuoden 2023 lopussa kampuksella saavutettiin kaikkien aikojen suurin määrä aktiivisia startup-yrityksiä, ja Maria 01:n startup- ja alumniyritysten liikevaihto ylittää tänä vuonna miljardin euron rajan keskittymän perustamisesta.
Pohjoismaiden johtava startup-keskittymä Maria 01 haluaa tarjota parhaan mahdollisen ympäristön ja yhteisön startup-yrityksille kasvaa ja kehittyä.  Kuva: Wasim Al-Nasser
Pohjoismaiden johtava startup-keskittymä Maria 01 haluaa tarjota parhaan mahdollisen ympäristön ja yhteisön startup-yrityksille kasvaa ja kehittyä. Kuva: Wasim Al-Nasser

Pohjoismaiden johtava startup-keskittymä Maria 01 haluaa tarjota parhaan mahdollisen ympäristön ja yhteisön startup-yrityksille kasvaa ja kehittyä. Moni Maria01:ssä sijaitsevista yrityksistä ratkoo globaaleja haasteita ja ovat suurimpien rahoituskierrosten kärjessä.

Maria 01 on julkistanut vuoden 2023 vaikuttavuusraporttinsa. Raportin mukaan Maria 01:n startup- ja alumniyritysten liikevaihto ylittää tänä vuonna miljardin euron rajan keskittymän perustamisesta. Yrityksissä on yli 9 570 työpaikkaa ja jäsenyyttä hakevien startup-yritysten määrä on kasvanut merkittävästi. Startupien keräämä kokonaisrahoitus on vuoden 2023 aikana kuitenkin laskenut.

Yhteiskunnalliset muutokset vauhdittavat unelmien tavoitteluun

Teknologia-alat ovat olleet vahvasti edustettuina startup-yhteisössä, mutta kerättyjen tietojen perusteella myös perinteisillä toimialoilla on syntynyt uusia yrityksiä. Vuoden 2023 aikana on ollut nähtävillä, miten muutosten myötä ihmiset ovat rohkeasti lähteneet tavoittelemaan unelmiaan yrittäjänä. Urallaan erilaisia haasteita kohdanneet osaajat ovat olleet innokkaita luomaan startupeja, joiden avulla he pystyvät konkreettisesti kehittämään ratkaisuja tämän päivän ongelmiin.

Aiempi osaaminen alalta antaa yrittäjille mahdollisuuden luoda realistisia liiketoimintasuunnitelmia, joka osaltaan auttaa markkinoille pääsyä. Markkinaymmärrys myös voi osoittautua merkittäväksi eduksi jokseenkin arvaamattomassa ja muuttuvassa markkinaympäristössä.

Maria 01 tarjoaa uusille rahoitusta etsiville yrityksille erilaisia mahdollisuuksia herättää kiinnostusta muun muassa sijoittajien keskuudessa. Raportista ilmenee myös, että pohjoismaisilla sijoittajilla on pääomaa sijoittaa yrityksiin vaikeasta taloustilanteesta huolimatta. Tällä hetkellä odotettavissa on, että tulevaisuudessa nähdään aiempaa enemmän terveysteknologiaan, biotieteisiin sekä kaupallisiin tekoälyratkaisuihin pohjautuvia yrityksiä.

Helsingin kaupunki ja Maria 01 tekevät tiivistä yhteistyötä

Helsingin kaupunki on strategiansa mukaisesti sitoutunut vahvistamaan Helsingin asemaa yhtenä Euroopan parhaana innovaatioympäristönä, startup-keskuksena sekä uusien elinkeinojen kehtona. Keskeistä on, että Helsinki säilyy jatkossakin kansainvälisesti houkuttelevana paikkana osaajille ja yrityksille. Tässä työssä Maria 01 -startupkampuksella on merkittävä rooli.

Yhteistyö Maria 01 -keskuksen kanssa houkutteleekin myös kansainvälisiä startup-yrityksiä toimimaan Helsingissä, kasvattaen alueen startup-ekosysteemiä. Raportin mukaan Maria 01 on isännöinyt viime vuoden aikana ennätysmäärän kansainvälisiä delegaatioita. Helsinki herättääkin mielenkiintoa startup-yrittäjien, sijoittajien sekä sidosryhmien keskuudessa, joka luokin positiivisia odotuksia startup-ekosysteemin tulevaisuudesta.

Maailmaa muuttavien yritysten kehittäminen vaatii paljon työtä, ja kaupunki haluaa osaltaan vaikuttaa yritysten kilpailukykyyn edistämällä yritysmyönteistä toimintaympäristöä, jossa yrityksille tarjotaan mahdollisuudet kehittää liiketoimintaansa sekä luoda tulevaisuuteen liittyviä ratkaisuja.

– Helsinki on kaupunkina tunnistanut startup-yrittäjyyden merkityksen. Kaupunki tekee kokonaisvaltaisesti paljon merkityksellistä työtä vahvistaakseen toimintaedellytyksiä. Arvostamme kaupungin tukea, ja yhteistyömme luo täysin uusia mahdollisuuksia toiminnan edistämiseksi myös jatkossa, kertoo Maria 01 toimitusjohtaja Sarita Runeberg.