Kaikki kiertää Vuosaaressa -kiertotaloustapahtuma Vuotalossa 23. toukokuuta

Kaikki kiertää Vuosaaressa -tapahtuma tarjoaa kaupunkilaisille vinkkejä arjen kestävistä valinnoista. 
Kiertotaloustapahtumassa saa muun muassa neuvoja polkupyörän keväthuoltoon. Kuva: Riku Pihlanto
Kiertotaloustapahtumassa saa muun muassa neuvoja polkupyörän keväthuoltoon. Kuva: Riku Pihlanto

Vuotalossa 23. toukokuuta kello 10–18 järjestettävässä tapahtumassa kaupungin kiertotaloustoimijat ja yhteistyökumppanit esittäytyvät ja tarjoavat työpajoja ja tekemistä kaikenikäisille kaupunkilaisille.

Kiertotaloutta lähestytään päivän aikana muun muassa oppien polkupyörän keväthuollosta, kirjastojen lainattavista tarvikkeista, kompostoinnista, kalusteverhoilusta, pintakäsittelystä, ompelimon toiminnasta sekä vaatehuollosta ja siitä kuinka vaatteiden käyttöikää saadaan pidennettyä.

Työpajoissa voi tehdä muun muassa pinssejä kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista, huolinuken, yhteisryijyä tai korjata neuleen tai uudistaa t-paidan tai kangaskassin painaen ja kirjoen. Kisatunnelmaan pääsee pelaamalla kakkakorista eli viemärietikettipeliä, jossa heitellään jätteitä ja jätöksiä kierrätyksen mukaisiin oikeisiin astioihin.

Tapahtuman järjestää Helsingin kaupunki yhteistyössä HSY:n, Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen, ompelimo Kati Koski Tmi:n ja Verhoomo Pihkan kanssa.

Helsingin kaupunkistrategian yhtenä painopisteenä on kunnianhimoinen ilmastovastuu ja luonnonsuojelu. Näiden edistämisessä yksi tärkeä keino on kierto- ja jakamistalous. Vuonna 2023 valmistui kattava Helsingin kierto- ja jakamistalouden toimenpideohjelma. Ohjelman painopistealueet ovat rakentaminen, hankinnat sekä ympäristötietoisuus ja kestävä kuluttaminen. Kiertotalousvahti-palvelu tekee näkyväksi Helsingin kaupungin tekemää työtä kierto- ja jakamistalouden edistämiseksi.
 

Kaikki kiertää Vuosaaressa -kiertotaloustapahtuma
23.5.2024 kello 10–18
Vuotalo, Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Tapahtuman ohjelma  PDF