Helsinki viettää Pride-kuukautta yhdessä henkilöstön ja kaupunkilaisten kanssa

Suomen suurinta ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumaa Helsinki Pridea vietetään jälleen koko kesäkuun ajan. Tapahtuma huipentuu 26.6.–2.7. vietettävään Helsinki Pride -viikkoon.
Työyhteisöt voivat osallistua We walk with Pride -kävelyille itselle sopivalla tavalla. Kävelyn sijaan liikkua voi pyöräillen, potkutellen tai vaikka rullaillen.  Kuva: Lille Santanen
Työyhteisöt voivat osallistua We walk with Pride -kävelyille itselle sopivalla tavalla. Kävelyn sijaan liikkua voi pyöräillen, potkutellen tai vaikka rullaillen. Kuva: Lille Santanen

Helsingin kaupungin henkilöstö pääsee virittäytymään Priden tunnelmiin tällä viikolla vietettävällä Pride-etkoviikolla ja myös kaupunkilaisille on luvassa paljon ohjelmaa.
Pride-etkoviikon suojelijana toimii pormestari Juhana Vartiainen.

– Kaupungit ovat syntyneet ihmisten kohtaamisen tarpeesta ja kohtaamisten luomista mahdollisuuksista. Yhdessä olemme enemmän – luovempia, tuottavampia ja useimmiten meillä on myös hauskempaa yhdessä. Helsingin tulee olla kaupunki, jossa erilaiset elämäntavat ja mielipiteet tulevat hyväksytyiksi sellaisena kuin ovat. Kaupunki on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta, sukupuolten tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kaikessa toiminnassa ja palveluissa, Vartiainen sanoo.

Sateenkaarevia tapahtumia kirjastoissa ja kulttuurikeskuksissa

Kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa ja nuorisopalveluissa juhlistetaan Pride-kuukautta järjestämällä runsaasti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta edistäviä tapahtumia, kuten työpajoja, elokuvanäytöksiä ja nuorten Pride-iltoja. 

Keskiviikkona 31. toukokuuta kello 14 kaupungintalolla järjestetään Tasa-arvon, inkluusion ja yhdenvertaisuuden edistäminen yritysmaailmassa -keskustelutilaisuus. Asiantuntijat yritysmaailmasta kertovat, kuinka voimme tehdä työkulttuuristamme aidosti kutsuvan ja osallistavan.  Panelisteina ovat Anneli Karlstedt Nokialta, Pauliina Heiskanen Varmasta, Nanna Enström Fiskars Groupilta sekä Victor Brück Nordeasta.

Tapahtuma on kaikille kaupunkilaisille avoin, ja sitä voi seurata myös Helsinki-kanavalla. Tilaan on esteetön pääsy. 

Helsinki kuuluu kansainväliseen kaupunkien verkostoon Rainbow Cities Networkiin, joka edistää sateenkaari-ihmisten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa paikallistasolla. Osana toimintaansa verkosto järjestää vuosittain yhteisen valokuvanäyttelyn, johon jokainen jäsenkaupunki voi lähettää yhden kuvan. Tänä vuonna näyttelyn teemana on Queer Youth eli Sateenkaarinuoret.

Näyttelyn tarkoituksena on kiinnittää huomiota sateenkaarinuorten haavoittuvaan asemaan, tehdä heitä näkyviksi, tuoda esille kaupunkien toimenpiteitä heidän hyvinvointinsa edistämiseksi ja lähettää toivon ja tuen viesti kaikille maailman sateenkaarinuorille. Helsingissä näyttely on esillä kulttuurikeskus Stoassa  23. heinäkuuta saakka sekä kaupungintalon ala-aulassa Pride-viikon ajan.

We walk with Pride -kävelyjä ja koulutusta henkilöstölle

 

Kaupungin työyhteisöt kutsutaan We walk with Pride -kävelyille osoittamaan tukensa tasa-arvoiselle ja yhdenvertaiselle kaupungille. Aihetunnisteella #wewalkwithpride merkittyjä kuvia julkaistaan tällä viikolla Helsingin kaupungin Instagramissa ja Linkedinissa.

Kaupungin henkilöstölle järjestetään myös Pride-koulutus yhteistyössä Helsinki Priden kanssa.

Kaupunki on Helsinki Priden yhteistyökumppani

Helsinki Priden päätapahtumaviikkoa vietetään 26.6.–2.7. Silloin tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta juhlitaan koko viikon ajan ympäri kaupunkia. 

Tapahtuman järjestää Helsinki Pride -yhteisö, joka tekee ympärivuotista työtä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta. Helsingin kaupunki on yksi Helsinki Pride -viikon pääyhteistyökumppaneista.